Azt mondják, ha kivágsz egy fát, ültess tízet helyette. A videóban szereplő indiai Jadav Payeng soha nem vágott ki egyetlen egy fát sem,...

loading...

Azt mondják, ha kivágsz egy fát, ültess tízet helyette. A videóban szereplő indiai Jadav Payeng soha nem vágott ki egyetlen egy fát sem, csupán természetszeretete vezette oda, hogy kiálljon a természet mellet. A 37 év alatt elért eredménye hihetetlen, és egyben lenyűgöző is.

A férfi, egy erózióval fenyegetett szigeten kezdte el ültetni a fákat. A hely, mely addig egy nagy ürességnek szolgált, mostanra már több száz fával bővült, melyeket úgy gondozott a férfi, mint a saját gyermekeit. Az indiai férfi elmondása szerint az elején nehéz dolga volt, hiszen különböző magokat kellett beszerezzen. Azonban később ez a gondja megoldódott, köszönhetően a már megnőtt, egészséges fáknak.

A Jadav Payeng által ültetett erdő egy 550550 hektáros területet foglal el, mely azért egészen csodálatra méltó, hacsak figyelembe vesszük, hogy a New Yorkban található Central Park 315 hektáron terül el. Jelenleg, a sűrű növényzet több száz elefánt, rinocérosz, tigris és szarvas otthonául szolgál.

Az alábbi dokumentumfilm a 2014-es Cannes-i Fesztiválon nagy nemzetközi elismerésnek örvendett. A "Forrest Man" főhőse egy különleges férfi, aki nem ült karba tett kézzel, és várta, hogy minden megoldódjon, hanem elkötelezte magát egy óriási változás mellett.

Gesztusa mindannyiunk tiszteletét megérdemli!Forrás: twice.hu

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!