Már kevesebb mint egy hónap maradt a feltöltőkártyás mobilügyfelek számára, hogy adataikat egyeztessék, de a Napi.hu rátalált egy idegesítő...

loading...

Már kevesebb mint egy hónap maradt a feltöltőkártyás mobilügyfelek számára, hogy adataikat egyeztessék, de a Napi.hu rátalált egy idegesítő hibaüzenetre, ami megijeszthet nagyon sok egyeztetni kívánó ügyfelet, ebben az esetben nem kell megijedni, hanem az alábbi műveletet kell elvégezni. Azt már tudja minden feltöltőkártyás ügyfél, hogy június 30-ig egyeztetnie kell a mobilszolgáltatójával az adatait, különben július 1-től megszűnik az előfizetése, egyelőre még a határidő meghosszabbításáról nem esett szó.

2017 januárban hivatalos lett, hogy a feltöltőkártyás mobilelőfizetések az adategyeztetés után maradhatnak aktívak. Az új szabályozás értelmében ezentúl minden évben meg kell ismételni, mert ha nem történik meg az egyeztetés, akkor a mobilszolgáltatónak meg kell szüntetnie a szerződést. Az utóbbi időben a b***zők ilyen telefonokat vásároltak, és ezek kiszűrésére történik ez a folyamat, egy magánszemélynek maximum 10, míg a cégeknek legfeljebb 50 sim-kártyájuk lehet a birtokában.

Szinte hihetetlen, de 4,7 millió előfizetésről van szó, nem csoda, hogy megpróbálják a mobilszolgáltatók rávenni arra az ügyfeleket, hogy online végezzék el az adategyeztetést. De ha online történik az adategyeztetés, nem jelenti azt, hogy perceken belül el lehet intézni.

Az online folyamatnál az első probléma akkakkor jön elő, amikor a telefonszám beírása után kapott kód segítségével eljutunk a saját és személyazonosító igazolványunk adatainak megadásához. Csak be kell írni az adatokat és itt jöhet az első akadály, beírtuk a kért adatokat és a következő pirossal írt üzenetet kapjuk:

A megadott adatokkal nincs érvényes személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány a nyilvántartásban.

Ilyenkor azon töprengünk, hogy hol a hiba? Vagy a mobilszolgáltató oldalával lehet gond ? Ilyenkor érdemes leellenőrizni a a hivatalos, mindenki számára elérhető nyilvántartásban is, a nyilvantarto.hu oldalon. Na akkor van ijedtség, ha itt is jön a szép piros üzenet! most mi van nem érvényes a személyink vagy éppenséggel a jogosítványunk?

Csak semmi pánik! Lehet, hogy a mobilszolgáltatója sem tud róla

A 1818 a tudakozónál elmondták, hogy , ez egy "gyakori hiba", amiről sok esetben a szolgáltatóknak sincs tudomásuk, mert akkor jelenik meg ez az üzenet, ha a "születési hely" mezőbe a település után nem írjuk be, hogy "Magyarország". Ügyelni kell arra is, hogy úgy írjuk be az adatokat pontosan, ahogy a személyiben szerepelnek : például a születési hely megadásánál is ügyelni kell az ország és, ha szerepel, akkor a kerület megadására is. Erre nem nagyon figyelmeztetnek az online felületen, úgy lehet leellenőrizni, hogy rámegyünk a rubrika végén szereplő "i" betűre az egérrel és megjelenik az információs ablak vagy például felhívjuk a 1818-at.

Ha mindezek ellenére sem tudunk továbblépni, akkor nincs más lehetőség, mint személyesen vagy telefonon intézni.

Ha sikerült az online felületen és nem jelenik meg a piros felirat, akkor azonnal nem tudjuk folytatni, mert meg kell várni az állandó lakcímre kiküldött tájékoztató levelet, amely tartalmazza a megerősítő kódot, és majd ennek a segítségével lehet befejezni az adategyeztetési folyamatot. Természetesen a szolgáltatók szerint erre a tortúrára is adatvédelmi okokból van szükség.

Vigyázni kell arra, hogy a megerősítést az adategyeztetés elindítása után 15 napon belül be kell fejezni, ellenkező esetben mindent lehet elölről kezdeni. A megerősítő kódot belépés után meg lehet adni az online felületen vagy vissza lehet küldeni sms-ben is.

Feltöltőkártyások, figyelem! Idegesítő hibaüzenetet kaphat

ÍRta : admin

A cikk a napi.hu cikke alapján készült

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!