Egy olyan összetevőről van szó, ami még nem túl elterjedt Magyarországon, de egyre többen használják, mert hihetetlen hatása van a szervezetre. A...

Egy olyan összetevőről van szó, ami még nem túl elterjedt Magyarországon, de egyre többen használják, mert hihetetlen hatása van a szervezetre.

A chia mag egy újonnan felfedezett csodaösszetevő, amit már évszázadokkal ezelőtt is alkalmaztak. Elképzelhető, hogy vannak, akik Salvia Hispanica néven ismerik. Tele van jó zsírsavakkal, omegazsírokkal, fehérjével és rosttal. Mivel nincs túl erős íze, így sok étel elkészítésénél fel lehet használni.

A nagy mértékű folyadékmegkötése miatt sok ideig teltségérzetet biztosít, ezért tökéletes fogyókúrázók számára. Beleillenek különböző diétás turmixokba is a diós ízük miatt.

Tökéletesek táplálékkiegészítőnek is, hiszen rengeteg fontos tápanyag, vitamin és ásványi anyag van bennük. Sokkal egészségesebbek, mint a különféle boltban kapható táplálékkiegészítő.

A benne található fehérjék fokozzák a keratin-, illetve a kollagéntermelést, gyönyörűvé téve így a hajat, és a körmöket. Lassítják az öregedés folyamatát. Szinten tartják a vércukorszintet, súlyos diabétesz esetén is tökéletes.

Még rengeteg előnye van a chia magnak, amiket két napba telne felsorolni, de remélhetőleg már az előbb leírtak is meggyőztek ennek a csodaszernek a hatékonyságáról!

Forrás: tudnodkell.info
Forrás: positivemed.com


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!