MEGSZÓLALT A DALAI LÁMA MIGRÁNS-ÜGYBEN ÉS NAGYON NEM AZT MONDTA, MINT AMIT VÁRTAK TŐLE Tibet spirituális vezetője a Frankfurter Allgemeine...

MEGSZÓLALT A DALAI LÁMA MIGRÁNS-ÜGYBEN ÉS NAGYON NEM AZT MONDTA, MINT AMIT VÁRTAK TŐLE

Tibet spirituális vezetője a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak nyilatkozott, és a politikai korrektség dogmáit meglehetősen áthágó gondolatokat fogalmazott meg.

A Dalai Lama a nyugati liberálisok egyik jellemző bezzeg-példája, aki az "álszent és kirekesztő" kereszténységgel szemben a "feltétlen elfogadást és szeretet" hirdeti. Ez egyébként igaz is (meg persze a kereszténységre is) - de a német lapnak adott interjúból kiderül, hogy ezt messze nem önfeladásként értelmezi.

A buddhista vallási vezető szerint ugyanis "túl sok menekült" érkezett az öreg kontinensre. Úgy látja, itt az ideje, hogy az európai országok "egészséges szemlélettel" tekintsenek a migrációs válságra, és felismerjék, hogy képtelenség az összes újonnan érkezőt befogadni.

Sem Európának, sem Németországnak nem szabad arab országgá válnia. Németország, az Németország.

- fogalmazott a láma.

Úgy véli, erkölcsi kötelesség befogadni a menekülteket, ám csak ideiglenesen. Szerinte ez nem mond ellent az együttérzés morális parancsának.

"Ha egy menekült szemébe nézünk, különösen egy gyerekébe, látjuk benne a szenvedést. Ám a cél az kell, hogy legyen, hogy minél előbb hazatérhessenek és újjáépíthessék hazájukat."

A Dalai Láma egyébként 1959 óta maga is menekültként él több ezer követőjével együtt Indiában.

A liberális felhördülés persze ezúttal sem maradhatott el, a rendreutasítást a népszerű spirituális vezető sem kerülheti el, ha kilép a píszí karámból. A Washington Post egyenesen úgy fogalmaz, hogy

"ez a váratlan kinyilatkoztatás termékeny talajra hullhat a nacionalista csoportok körében."

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!