A mobiltelefon vészhelyzet esetén is a segítségedre lehet, nézd milyen esetekben használhatod a rejtett funkciókat. Segélyhívás A 112 az a szám,...

A mobiltelefon vészhelyzet esetén is a segítségedre lehet, nézd milyen esetekben használhatod a rejtett funkciókat.

Segélyhívás

A 112 az a szám, amit vészhelyzet esetén felhívhatsz. Ez a szám világszerte működik, ha nincs térerőd, vagy külföldön tartózkodsz, a 112-t akkor is hívhatod, a telefonod meg fogja keresni az első cellát, amire csatlakozhat, hogy hívja a segélyhívót.

Egy másik érdekesség, hogy ezt a számot akkor is fel tudod hívni, ha a telefon billentyűzete le van zárva.

A kulcs az autóban maradt

A kocsikulcsot bezártad az autóba? Van távirányítód a kulcshoz? Akkor ez a tipp a segítségedre lehet! Ha véletlenül bezártad az autóba a kocsikulcsot, de otthon van egy pótkulcsod, a mobilod segíthet. Hívj fel valakit otthon, aki megkeresi a pótkulcsot. Az autótól nagyjából 30 cm-re tartsd a telefont és kérd meg a családtagod, hogy nyomja meg a pótkulcson a nyitógombot, az autó ajtaja ki fog nyílni.

Rengeteg időt megspórolhatsz ezzel a módszerrel, mivel nem kell hazamenned a kulcsért, ráadásul nem számít milyen távol vagy a lakásodtól, ha több száz kilométerre vagy, akkor is működni fog. Így kinyithatod az ajtót, vagy a csomagtartót.

Ha ellopták a telefonod

Amikor megveszed a telefonod, meg kell tudnod a szériaszámát. Írd be ezt a kódot * # 0 6 # és a telefonod megmutatja a 15 számból álló szériaszámot, ezt írd fel valahova és tedd el. Ha ellopták a telefonod, hívd fel a telefonos ügyfél-szolgálatot és mond el mi történt, majd mond el a 15 számjegyből álló szériaszámot, ez alapján az operátor blokkolhatja a készüléket. Ezek után a telefon akkor sem lesz használható, ha kicserélik benne a SIM kártyát. Ha nem is kerül elő a készülék, legalább az aki ellopta, nem tudja használni.

Nokia telefonok

A Nokia készülékekben van egy tartalék akkumulátor. Képzeld el, hogy a telefonod már majdnem teljesen lemerült, de hívást vársz és nem tudod feltölteni. A Nokia készülékeknek van egy tartalék akkumulátoruk, a következő számot kell tárcsáznod * # 3370, a telefon újraindul és 50%-al magasabb lesz az akkumulátor töltöttségi szintje, mint mielőtt újraindult. A tartalék akkumulátor fel fog töltődni, amikor a telefonod feltöltődik.

Mindenkinek jól jöhetnek ezek a tippek időnként.

Forrás: bidista.com


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!