Hozzávalók:0,5 kg sertéscomb1 kg krumpli6 gerezd fokhagyma1 kiskanál majoránna1 kiskanál őrölt pirospaprika1 kiskanál őrölt bors1 fej vöröshagyma1...

Hozzávalók:
0,5 kg sertéscomb
1 kg krumpli
6 gerezd fokhagyma
1 kiskanál majoránna
1 kiskanál őrölt pirospaprika
1 kiskanál őrölt bors
1 fej vöröshagyma
1 marék zöldborsó
olaj


A sertéshúst kisebb (körülbelül 2X2 centis) kockákra vágjuk, majd olajon megpirítjuk. Miután kicsit zsírjára sült, felöntjük vízzel, és mi ezután adjuk hozzá a fokhagymapréssel szétnyomott fokhagymát és az apróra vágott vöröshagymát. Legtöbbször mások ezt a hússal együtt pirítják le, de így jobban megmarad és intenzívebb a két fajta hagyma íze a végeredményben. Hozzáadjuk a sót ízlés szerint, a borsot, a piros paprikát és a majoránnát, és elkezdjük főzni. Ha elfő a víz, akkor pótoljuk menet közben.

Közben a krumplit megpucoljuk és ezt is nagyjából ugyanakkora kockákra vágjuk, mint a húst.

Amikor a hús már félig majdnem megpuhult (ez nagyjából 30-40 perc), akkor hozzáadjuk a marék zöldborsót, és tovább főzzük az egészet még 15-20 percig, amíg a hús egészen meg nem puhul. Ekkor már nem pótoljuk a vizet, hanem hagyjuk, hogy elfőjön, és zsírjára pirítjuk a húst. Közben pedig olajban kisütjük a krumplit is, és megsózzuk, majd végül a húst és a krumplit összekeverjük, és így tálaljuk.


Forrás: www.facebook.com


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!