A hegylako.hu olvasói jelezték a portálon, hogy a magyar rendőrség az osztrák és német hatóságok trükkjét átvéve jelöletlen autókból rögzítik a...

A hegylako.hu olvasói jelezték a portálon, hogy a magyar rendőrség az osztrák és német hatóságok trükkjét átvéve jelöletlen autókból rögzítik a szabálytalanságokat.

A szolgálatban lévő rendőrök civil autónak látszó, elölről és oldalról mindenféle rendőrségi jelöléstől és megkülönböztetéstől mentes kocsival erednek az ellenőrzés alá vont jármű után, vagyis besorolnak mögé. Aztán egy darabig követik a delikvenst: ha a követés ideje alatt szabálysértést észlelnek - záróvonal átlépése, elsőbbség meg nem adása, tilosban áthajtás, irányjelzés elmulasztása, szabálytalan sávváltás, szabálytalan előzés, és persze gyorshajtás -, akkor rögzítik a szabálytalanságot, megelőzik az elkövetőt, és jön a meglepetés:

a civil autó hátsó szélvédője mögül villogni kezd a kék fény!

A beszámolók szerint főként az autópályákon, gyorsforgalmi utakon bukkannak fel a jellemzően fehér Audik, Fordok és Mercedesek, de jelen vannak például a megannyi baleset miatt hírhedté vált 8-as úton is.

Nem mindig kapnak viszont csekket a szabálytalankodók, a portálnak többen is megerősítették, hogy szóbeli figyelmeztetéssel megúszták a kisebb stikliket.

Forrás: alfahir.hu


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!