Az Amazing Grace című dalt az egész világon ismerik és ugyanúgy rajonganak érte, mint akár 100 évvel ezelőtt. A dalnak nemcsak a dallama és a szövege...

Az Amazing Grace című dalt az egész világon ismerik és ugyanúgy rajonganak érte, mint akár 100 évvel ezelőtt. A dalnak nemcsak a dallama és a szövege megindító, de a története is különleges.

A keresztény egyházi ének az 1770-es években született, megalkotója a rabszolga kereskedőből pappá lett John Newton, aki nem is sejtette, hogy éneke az egyháztörténet legnépszerűbbje lesz évszázadok múltán is. Nemcsak az amerikai polgárháború során hangzott fel gyakran, de a cherokee indiánok egyenesen nemzeti himnuszként tartják számon.

Az Amazing Grace egyébként is gazdag jelentésének a szívbe markoló előadásmód tud még mélyebb tartalmat adni, ahogyan azt az Il Divo előadása során is érezhetjük. A négy fős, világhírű együttesnek a horvátországi pulai amfiteátrumban tartott koncertjéről készült felvételt végighallgatva nem lehet kétség afelől, hogy ez az isteni dal még ma is képes fantasztikus hatást gyakorolni az emberekre.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: blogmania.hu

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!