Azt hiszem beszélhetek sok külföldön élő honfitársam helyett is pár mondatban...Hát igen, nehéz megszokni idekint, hogy nem válogathatunk a stadionok...

Azt hiszem beszélhetek sok külföldön élő honfitársam helyett is pár mondatban...
Hát igen, nehéz megszokni idekint, hogy nem válogathatunk a stadionok közt és vasárnap nem kóvályoghatok mint a fos a plázákban és nem áll rabló rendőr minden sarkon. De sajnos Ausztria, Anglia és Németország nem teljesít jobban, csak simán hagyják élni az embert. És nekem(nekünk) ez épp elég....Ha véletlenül szombaton délelőtt dolgozni kell akkor ingyenesre állítják a kávéautomatákat és villásreggelivel vár a szakszervezet...megbecsülnek....ezt nem éreztem otthon soha bármit tettem...nem tudom a kollégám bérét mert nem azzal foglalkozik a másik hogy kinek milyen vagyontárgya van...itt képtelenség protekció alapján bejutni valahova....nem mint otthon szinte az egész pártfüggő...Itt barátom le kell tenned valamit az asztalra de kapsz is a tortából a végén....
Tervezhető jövő....ez ami itt tart...tudom mi fog történni évekre előre...ezt otthon nem éreztem...

Egészségügy...nem ragozom...aki kint él tudja miről pofázom....hogy itt kioktasson egy nővér vagy egy ápoló??? Két hónapot várni egy vizsgálatra?? Ezt komolyan elviselitek??? Látom ahogy romlik otthon a helyzet de nem tudok segíteni...ez a legszarabb érzés....látom ahogy értékrend nélkül él az ország két harmada...A SZÍVEM megszakad hogy emberek kétkezi becsületes munkáért 80 ezer forintokat kapnak idekint meg a nyolcszorosát...(nem a 900 eurós mindegy mit dolgozom magyarokról beszélek)
A mai napig megkérdezik tőlem otthon néhányan hogy mennyit keresek....én sosem kérdezem őket...
A cég ahol dolgozom minden hónapban ad 30 eurót ha én is rakok mellé harmincat....és az állam is ad harmincat....ezt együtt rakosgatjuk 7 évig...(matek)
Ti akik minket lehazaárulóztok ti vagytok a legnagyobb hazaárulók...Nem hinném hogy egy épp eszű magyar embernek az lenne a sorsa hogy trianon pólóban havi 90 ezerért végigdolgozza az életét 4 műszakban...Édesanyám nyugdíja 45 ezer forint....ennyit ér egy kétgyermekes anya több évtizednyi munkája??? És még megkérdezik mi a bajom???
És ami a legvisszataszítóbb az emberek ezreiben a celebimádat.....a gagyi celebjeitek fontosabbak mint a gyerekeitek jövője!!!!
"Az a jó, amikor már nem akarsz senkitől semmit...mosolyogva hátradőlhetsz és az arcukba küldheted a legőszintébb véleményed" P.Z.

Gergely Tibor

A fotó illusztráció


Forrás: www.facebook.com


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!