Még idén ki fogják próbálni embereken is azt a rák elleni vakcinát, ami 100%-osan sikeres volt az egereknél. Február elején bombaként robbant a hír,...


Még idén ki fogják próbálni embereken is azt a rák elleni vakcinát, ami 100%-osan sikeres volt az egereknél.

Február elején bombaként robbant a hír, hogy a Stanford Egyetem kutatói megtalálhatták a rák ellenszerét. Az egereken végzett kísérletek abszolút sikeresek voltak, a kezelés után tíz nappal a befecskendezett tumorok teljesen eltűntek, húsz nap után pedig a testükben levő többi, közvetlenül nem kezelt tumor is felszívódott.

A kutatók most bejelentették, hogy már idén szeretnék kipróbálni embereken is a vakcinát. Első körben limfómás, vagyis nyirokrákos betegeken fogják tesztelni az ellenszert.

Dr. Ronald Levy, a kutatást vezető onkológus elmondta, hogy 2018-ban 35 önkéntes - akiknél még csak kezdeti stádiumú a betegség - kap két vakcinaszerű oltást, amelyek az immunrendszer saját T-sejtjeit aktiválják, hogy az egész szervezetből legyőzzék a rákos burjánzásokat. A résztvevők a két injekció mellett alacsonydózisú sugárzást is kapnak, kemoterápiás kezelést nem.

A Stanford kutatói remélik, hogy ha a kísérletek sikeresek lesznek, egy-két éven belül megkaphatja a szükséges engedélyeket az új terápia,írja az index


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!