CSALÁDI PÓTLÉK FIGYELMEZTETÉS!!ERRŐL VALÓSZÍNŰLEG NEM TUD DE SZEPTEMBERBEN NAGYON FONTOS PAPÍRT KELL LEADNI A A CSALÁDOKNAK A CSALÁDI PÓTLÉK MIATT!...

CSALÁDI PÓTLÉK FIGYELMEZTETÉS!!ERRŐL VALÓSZÍNŰLEG NEM TUD DE SZEPTEMBERBEN NAGYON FONTOS PAPÍRT KELL LEADNI A A CSALÁDOKNAK A CSALÁDI PÓTLÉK MIATT! PÉNZT BUKIK, AKI NEM TESZI MEG MÉG SZEPTEMBERBEN!

Szinte mindneki tudja, hogy a leéretsségizett gyermek után nem jár sem családi pótlék, sem pedig családi adókedvezmény, így ezek a családok júliustól nagyon sok pénzt buknak el, abban az eseben ha agyermekük nem tanul tovább!

Azt azonban nagyon kevesen tudják, hogy amennyiben a leérettségizett gyermek szeptembertől felsőoktatási intézmény hallgatója lesz, és nem végez keresőtevékenységet, akkor ő már eltartottnak minősül, és a hatályos kormányrendelet szerint két hónapra visszamenőleg a családi pótlék összegének számítása szempontjából is figyelembe kell venni, ami a családi adókedvezmény igénybe vehető összegét is növeli.

Azon gyermek után, aki szeptembertől közoktatási intézmény tanulója (pl. OKJ-s képzés) lesz, és rá tekintettel a szülei még jogosultak családi pótlékra, ugyanúgy két hónapra visszamenőleg, kedvezményezett eltartottként lehet igényelni a családi adókedvezményt.

Végül engedjék meg, hogy a sikeres érettségizőknek szívből gratuláljak, a szülők pedig ne felejtsék el a fentieket, és az ezzel járó teendőket!

Forrás : munkaugyerhetoen.hu

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!