CSALÁDI PÓTLÉK PLUSZ >> HAVI 36 EZER FORINT CSALÁDI PÓTLÉK GYERMEKENKÉNT! Hallottál már róla? A kormány már régebben is finoman hangsúlyozta, hogy...

CSALÁDI PÓTLÉK PLUSZ >> HAVI 36 EZER FORINT CSALÁDI PÓTLÉK GYERMEKENKÉNT! Hallottál már róla?

A kormány már régebben is finoman hangsúlyozta, hogy komolyan figyelik a lengyel családtámogatási modellt, és több ponton is könnyen lehet, hogy ihletet merítenek belőle, így bizakodóak lehetünk, hogy akár a családi pótlékot illetően, akár a lakástámogatásokat illetően lemásolják vagy részben másolják a lengyel példát!

Bár tegyük hozzá, hogy a magyar lakáshoz jutási támogatások kiemelkedő összegűek, ha megnézzük a CSOK számait…3 gyermek esetén, akár 10 millió forintot tehetünk zsebre ajándék pénzként!A lengyel családtámogatási rendszer neve az 500 plusz.

A lengyel családi pótlék modell, vagyis a családi pótlék plusz komoly összeggel támogatja a családokat!A tavasszal bevezetett 500 plusz keretében minden második és további gyermek után havi 500 zloty (36 ezer forint) támogatást fizet az állam családoknak.

A családtámogatások mellett mostantól a lengyel kormány a lakásépítéseket is egy hasonlóan jó programmal akarja támogatni.

AZ új lakásépítési program célja, hogy minél több család jusson otthonhoz.Olyanok is akik nem tudnak erre a célra hitelt felvenni!Több tízmilliárd zloty is lehet az erre szánt összeg!A program keretében bérlakásokat és megvásárolható otthonokat fognak építeni erre a célra! Az első otthonokat már 2018 vége előtt át akarják adni.

2 fajta lakás szerepel majd a programban, lesznek bérelhetők és megvásárolhatók is.Az átlagos bérleti díj 10-20 zloty (750-1500 forint) lesz négyzetméterenként. Ha a a cél a lakás megvásárlása, akkor ez az összeg 12-24 zloty között mozog majd.A program legnagyobb nyertesei a nagycsaládosok, sokgyermkes családok és azok, akik alacsony keresettel rendelkeznek

Forrás: palyazatok.biz


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!