Ha egy fióka kiesik a fészekből, általában a biztos halál vár rá. De ennek a kicsinek szerencséje volt. Egy férfi éppen az erdőben kocogott amikor...

loading...

Ha egy fióka kiesik a fészekből, általában a biztos halál vár rá. De ennek a kicsinek szerencséje volt. Egy férfi éppen az erdőben kocogott amikor valami furcsa kis rózsaszín lényt pillantott meg a földön.

Úgy döntött hazaviszi az apróságot és gondozni fogja.

36 nap alatt ez a kicsi lény igazi átváltozáson ment keresztül.

Másokat azonban nem bíztat arra, hogy hasonlóan cselekedjenek. De íme, a kis énekes madár átalakulásának története:

Még van rajta egy kis tojáshéj darab hiszen aznap kelt ki a tojásból. Sajnos nem találták meg a fészket, amiből kiesett.

Tipp: ha egy kis fiókát találunk, legjobb, ha megkeressük a fészkét és visszarakjuk őt.

Imgur/DaschUndDaschund

Inkubátorba tették a kismadarat, hogy jó meleg helyen legyen. Azt állapították meg (bár szinte képtelenség megmondani), hogy nőstény és a Dumpling nevet kapta.

Imgur/DaschUndDaschund

A kismadarak esznek - és sokat!

Dumpling étrendje csirkéből, dinnyéből, legyekből és más rovarokból állt. Óránként kétszer kapott enni 14 napon keresztül, mint a természetben. Éjszaka nem kapott enni mert az énekes madarak sem táplálják kicsinyeiket éjszaka.

Imgur/DaschUndDaschund

A tollazat szépen fejlődik. Néhány nap alatt egy rózsaszín kis lényből apró kismadárrá változott. Most már egy kicsit úgy néz ki, mint egy madár.

Kinyitotta a szemét is és stabilabban ül.

Imgur/DaschUndDaschund

Egy hét alatt kinőtt az összes tolla. Azt is észrevették, hogy egyik lábán egy ujj kicsit görbe volt, de ezzel nem tudtak mit kezdeni.

Dumplingot ez nem zavarta.

Imgur/DaschUndDaschund

Ezen a napon kivették Dumplingot az inkubátorból. Mivel már kinőtt az összes tolla, képes volt testhőmérsékletét szabályozni.

Imgur/DaschUndDaschund

11.Nap

Néhány nap múlva már olyan erős volt, hogy a ketrecében egy fadarabon is tudott ücsörögni. Jól meg tudott kapaszkodni, csak még az egyensúlyozás volt egy kicsit nehéz számára.

Nagyon ügyes volt, annak ellenére hogy az egyik kis ujja görbén nőtt.

Imgur/DaschUndDaschund

13.Nap

Két hét alatt teljesen megváltozott. Most már kényelmesen ült a fadarabon és biztonsággal egyensúlyozott. Ez a kéthetes madaraknál a természetes fejlődési folyamat.

Imgur/DaschUndDaschund

17.Nap

Egy nagyobb ketrecbe költözött, több helye volt mozogni. Mindig friss élelmet kapott és úgy röpködött, mint egy felnőtt madár.

Imgur/DaschUndDaschund

22.Nap

Kitették a ketrecét a szabad levegőre, hogy a madarat a nap is érje, érezze a friss szelet, az esőt de főleg azért, hogy más madarakkal is megismerkedjen.

Imgur/DaschUndDasschund

23.Nap

Megváltoztak a tollak, a színük is más volt és azon gondolkodtak, ez egy veréb-e. A szép tollazata miatt más faj is szóba jöhetett.

Még szüksége volt egy kis időre, hogy megerősödjön.

Imgur/DaschUndDaschnund

27.Nap

Egy hónapja más az étvágya, már nem akart csirkehúst enni. Inkább bogarakat, rovarokat és gilisztákat fogyasztott szívesen. Dumpling már egyedül is képes volt enni, ami nagyon jó jel volt.

Imgur/DaschUndDaschund

33.Nap

Dumpling most már teljesen kifejlett madár volt. Elérkezett az idő, hogy elengedjék a madarat, de mikor megnézték az időjárás jelentést, látták, hogy vihar közeledik.

Ezért vártak még egy pár napot, hogy kellemes körülmények között tudják elengedni őt.

Imgur/DaschUndDashund

36. Nap

Elérkezett az idő, hogy elbúcsúzzanak Dumpling-tól.

Körülbelül ugyanarra a helyre vitték őt vissza, ahol akkor megtalálták az erődben, hogy azonnal madarak között legyen.

Imgur/DaschUndDaschund

Kinyitották a ketrec ajtaját és a madár azonnal kiröppent. Azonnal felrepült egy fára és ismerkedni kezdett madártársaival. Aztán már nem is látták, eltűnt a fa levelei között.

Imgur/DaschUndDaschund

A szerető gondoskodásnak köszönhetően Dumpling most egy erős, felnőtt szabad madár. Igazán tiszteljük az őt felnevelő embereket - kérjük oszd meg ezt a cikket, ha egyetértesz ezzel.csodalatos.co

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!