Szinte minden ember imádja a görögdinnyét! Nincs is annál jobb, mint nyáron, a nagy hőségben megenni egy-egy hűsítő, lédús szeletet. Azonban...

Szinte minden ember imádja a görögdinnyét! Nincs is annál jobb, mint nyáron, a nagy hőségben megenni egy-egy hűsítő, lédús szeletet. Azonban ilyenkor elkövetünk egy nagy hibát!

Ha te is szereted a görögdinnyét, biztosan te is ki szoktad dobni a héját, miután elfogyasztottál egy szeletet. Jobb lesz, ha ezzel felhagysz, hiszen nagy lehetőséget dobsz el magadtól!

Kutatások igazolták azt, hogy dinnyében található tápanyagok 95 százaléka a héjban található. Na, ezért ne dobjuk ki legközelebb.

1. Fokozza a teljesítményünket

A dinnye héja úgynevezett citrullin-malátot tartalmaz, amely egy hatásos teljesítményfokozó vegyület. Erre van szüksége a konditeremben edző embereknek, pontosabban az izmoknak, amelyek erősítéséhez az aminosavak is hozzájárulnak, így nyugodtan fogyasszuk el a héjat, ha nagyobb izmokat szeretnénk. Adjuk hozzá például a csirkemellt tartalmazó salátákhoz.

2. Vágyfokozó

A dinnyehéj nagyszerű vágyserkentő, amely szintén a citrullin-malátnak köszönhető. Több potencianövelő készítményben is alkalmazzák a citrullin-malát nevű anyagot. Tehát azok a férfiak, akik merevedési problémákkal küzdenek, vagy bárki, akinek a libidója nem a régen, harapjon rá a dinnyehéjra.

3. Segít a fogyásban

4. Szabályozza a vérnyomást

Akiknél kialakult a magas vérnyomás, próbálják ki a dinnyehéj kúrát. Kutatások szerint a héjban lévő jótékony hatóanyagok szabályozzák a vérnyomást, így érdemes rendszeresen fogyasztani a gyümölcs héját.

5. Jót tesz a húgyutaknak

Pontosabban a dinnyehéjban lévő nyomelemek segítségével megelőzhetjük a húgyúti fertőzéseket, a vesebetegségeket, főként, ha napi 8-12 pohár vizet is elfogyasztunk.

6. Rákmegelőző

Mivel a dinnye héjában megtalálható a lycopén nevű csodás anyag, ezért ha rendszeresen fogyasztjuk, akár 34 százalékkal is csökkenhet a prosztatarák esélye, legalábbis ezt állítják a szakértők. De ugyanakkor ez az erős antioxidáns megakadályozhatja a hasnyálmirigy-, a vastagbél- és gégerákot is.

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

Forrás: filantropikum.com


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!