Az Amazon amerikai óriáscég 900 euró feletti fizetéseket ígér Szlovákiában. A beruházó bemutatta az ősszel Szereden nyíló logisztikai központját. A...

loading...

Az Amazon amerikai óriáscég 900 euró feletti fizetéseket ígér Szlovákiában. A beruházó bemutatta az ősszel Szereden nyíló logisztikai központját.

A beruházás egy alig több mint 3 százalékos munkanélküliséggel rendelkező régióba kerül. Az Amazon munkaerőt itt csak a bérek megemelésével talál.

"A kezdő órabér 4,6 euró, a gyakorlat mrlat megszerzését követően óránkénti 6,5 euróra emelkedik. A fizetések teljes munkaidőben a havi 900 eurót is meghaladhatják" - nyilatkozta Karol Foltýn, az Amazon Közép-Kelet Európáért felelős HR igazgatója.

Peter Kažimír pénzügyminiszter szerint az Amazon lehet az első cég, amely hasznot húzhat a meghatározott távolságra utazók utaztatási támogatásából.

"A munkaügyi minisztériummal a munkahelyükre 60-70 kilométert utazó új alkalmazottak számára alkalmas ösztönző programon dolgozunk. A támogatási összeg akár a havi 200 eurót is elérheti, de csak egy bizonyos meghatározott időre szólna" - közölte Kažimír.

Az Amazon semmiféle beruházási támogatást nem igényelt - hangsúlyozta. Támogatást csak Szered városa kapott az ipari park létrehozására.

Számos beruházó a munkahelyi beutazáshoz köti a béreket is. Az Amazonnál a bérek szintén csak teljes havi munkahelyi bejárás és kedvezmények mellett érik el a 920 eurót, ellenkező esetben bruttó 736 euróra is csökkenhetnek.

A szeredi munkahelyen az alkalmazottak azokkal az európai szállítmányokkal foglalkoznak majd, amelyeket vagy nem kézbesítettek, vagy visszaküldtek az Amazonnak.

Forrás : http://kamaraonline.hu

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!