FIGYELEM! FRISS HÍR >>> HA NINCS E- SZEMÉLYID, AKKOR EZT A KÁRTYÁT MINDENKÉPPEN KI KELL VÁLTANOD HELYETTE! Akiknek van új e-személyi igazolványuk,...

loading...

FIGYELEM! FRISS HÍR >>> HA NINCS E- SZEMÉLYID, AKKOR EZT A KÁRTYÁT MINDENKÉPPEN KI KELL VÁLTANOD HELYETTE!

Akiknek van új e-személyi igazolványuk, azok egy kicsit szerencsésebb helyzetben vannak, viszont akik nem váltották ki az új személyit, hanem a régi típusú okmánnyal élik az életüket, azoknak most új feladat szakad a nyakába, ezt a kártyát kötelező lesz kiváltaniuk, nem fognak tudni nélküle közlekedni!

A jelenlegi papír alapú bérleteket és men menetjegyeket a tömegközlekedésben egy vadonatúj plasztikkártya fogja kiváltani, amelyen rajta lesz a nevünk és a fényképünk is.A kártya kiváltása mindenkinek kötelező lesz, aki nem rendelkezik e-személyi igazolvánnyal, akkor is ha kedvezménnyel vagy ingyen utazik, így a 65 éven felülieknek is kötelező a kártya kiváltása méghozzá 2018. január 1-ig.

Már nem lesz szükség igazolványképre, minta régi szép időkben, ugyanis digitális fényképet készítenek rólunk az igényléskor, így a helyben készült fénykép fog a kártyára kerülni.A néhány nappal később elkészült kártyát, majd átvehetjük személyesen is, de ha kényelmesebbnek véljük, akkor postai kézbesítést is kérhetünk hozzá.

A névre szóló, fényképes igazolványt senkinek nem lehet majd odaadni, nem lesz mód átruházásra, és a letiltása is viszonylag bonyolult lesz, úgy kell majd letiltani, mint a jelenleg használatos bankkártyákat.Ez a kártya majd azoknak lesz elengedhetetlen, akik rendszeresen utaznak tömegközlekedéssel. AZoknak, akik néha néha vesznek egy egy jegyet és csak néha utaznak, elegendő lesz egy szintén plasztikkártya kiváltása, de ez a kártya anonim lesz.
Ezekkel nem lehet bérletet váltani, kizárólag csak pénzegyenleg alapú utazásra használhatóak. Mint a telefonkártyát, ugyanúgy lehet majd pénzzel feltölteni.

Az ellenőrök hordozható kézi készülék segítségével ellenőrzik majd a kártyák érvényességét.

A cikk a hvg .hu cikke alapján készült.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!