Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2017.10.29. vasárnap éjfélig Vasárnap a déli órákban egy gyors mozgású hidegfront halad át az...

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2017.10.29. vasárnap éjfélig

Vasárnap a déli órákban egy gyors mozgású hidegfront halad át az ország felett észak-déli irányban. A front előtt a délelőtti órákban viharos (60-85 km/h) széllökések kísérhetik a délnyugati szelet. A front mentén a szél hirtelen északnyugatira fordul és rövidebb időre többfelé viharossá (70-115 km/h) fokozódik. A 100 km/h feletti széllökések az ország egy északnyugati-délkeleti tengelye mentén az ún. szélcsatornában valószínűbbek helyenként. A front mentén helyenként villámtevékenységre is van esély, nagyobb valószínűséggel a középső területeken.

Ezt követően várhatóan a kora esti órákig elsősorban gomolyfelhők, illetve záporok környezetében nagyobb valószínűséggel a Dunántúl északi és középső területein, illetve a középső országrészben rövid időre néhány alkalommal 110-125 km/h közötti széllökések is előfordulhatnak síkvidéken. Az ország egyéb területein, elsősorban a Dél-Alföld térségében egy-egy 110 km/h körüli vagy feletti széllökés nem zárható ki. A kissé magasabban fekvő területeken, illetve a Balaton térségében egy-egy 125-140 km/h körüli széllökésre is van esély. A szél számottevő gyengülése az esti óráktól valószínű.

2017.10.28. 18:10 Országos Meteorológiai Szolgálat

Pest megye

Jel

Fok

Esemény

Leírás

Széllökés

A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 110 km/h-t.

Baranya megye Jel Fok Esemény Leírás

Széllökés A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 km/h-t. A cikknek még nincs vége, lapozz! Következő oldal

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!