Vigyázzon Mindenki!! Tegnap este éppen az ébresztőmet állítottam be, amikor Ez az SMS érkezett a bankomtól! Más is járt már így? Nagyon fontos, hogy...

Vigyázzon Mindenki!! Tegnap este éppen az ébresztőmet állítottam be, amikor Ez az SMS érkezett a bankomtól! Más is járt már így? Nagyon fontos, hogy erről mindenki tudjon! Osszátok!

Tegnap este, olyan 22 óra körül nyúltam a telefonomért hogy beállítsam rajta az ébresztést, amikor csippant egyet! SMS-em érkezett a banktól. Küldte az üzenet, miszerint sikertelen készpénzfelvétel történt.

A félálomból egyből felébredtem, mert tudtam hogy valami baj van. Elolvastam még egyszer az üzenetet figyelmesen, mert tartalmazta a Master Card bankkártyám kártyaszámát. leellenőriztem és az volt.

Éjjel nappali TeleBank szolgáltatás van, így azonnal hívtam a bankot. Hosszas várakozás után végre felvette az ügyintéző (diszpécser). Utána kérdezve a dolgoknak megtudtam, hogy a bank észlelése alapján, 22:05 percig bezárólag több sikeres és sikertelen tranzakció történt Indonéziából!

Nekem 22:04-kor érkezett az üzenet.

Valamilyen úton módon megszerezték a kártyám adatait, és csak a szerencsének volt köszönhető, hogy sikertelen tranzakciót hajtottak végre róla. Abban a pillanatban letiltattam a kártyám. Küldeni fognak majd egy e-mailt, amit ki kell töltsek és vissza kell küldjek és ezután fogják elindítani a vizsgálatot. Az ügyintéző közben kérdezte, hogy valamelyik készpénzfelvétel során, nem e tapasztaltam valami szokatlant, valami furcsát.

Akkor ugrott be, hogy talán egy hete történhetett, amikor Székesfehérváron voltam, és a Plázánál levő automatából vettem ki akkora összeget, amit tegnap este akartak levenni a tolvajok. Akkor azon csodálkoztam, hogy az automata nagyon nehezen és lassan húzta be a kártyámat.

Még alig volt egy hónapos a kártyám és valószínűleg akkor ott a Plázánál szerezhették meg a adataimat.

A történetemmel csak arra akarok mindenkit figyelmeztetni, hogy legyetek nagyon óvatosak és ha az automata ehhez hasonló furcsaságot csinál, inkább keressetek másikat és jelentsétek a banknak is! Az SMS szolgáltatást mindig kérjétek és ha megtörténne a baj, érkezne az üzenet, azonnal tiltsátok le!

A történethez még annyi hozzátartozik, hogy másnap délelőtt újra kaptam egy hasonló üzenetet, ezúttal Olaszországból próbálkoztak!

Legyetek óvatosak!

Osszátok, hogy minél több ember értesülhessen erről és felhívjuk a figyelmüket a veszélyre!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!