Gábor közel 8 évig feküdt holtan az ágyában, szomszédai azt hitték, a pszichiátrián van Csaknem nyolc éve mumifikálódott holttest látványa...

loading...

Gábor közel 8 évig feküdt holtan az ágyában, szomszédai azt hitték, a pszichiátrián van

Csaknem nyolc éve mumifikálódott holttest látványa fogadta az új tulajt, amikor belépett az árverésen vett lakásába. A korábbi lakos, Gábor bőre leszáradt, már a csontjai látszódtak.

Az előírásoknak megfelelően a végrehajtók, rendőrök és egy lakatos társaságában érkezett kedd délelőtt Szolnokon, a Puskás Tivadar körúti frissen vásárolt la­kásához az új tulajdonosnő a fiával. Kopogás és csöngetés után a szakember néhány perc alatt kinyitotta az ajtót, de ami ezután kö­vetkezett, arra a sokat látott járőrök és vég­rehajtók sem számítottak.

Miután a kö­zépkorú tulaj belépett a szobába, az előző lakos, R. Gábor legalább nyolc éve aszalódó holttestére bukkant az ágyban. A bejárati ajtón belül hosszú évek óta felhalmozódó szórólapok, levelek és a végrehajtók által kiküldött levelek is ott he­vertek. A térdig érő papírszemetektől alig tudták kitárni az ajtót.

A Borsnak sikerült elérnie az egyik személyt, aki jelen volt a nem mindennapi felfedezés pillanatában.

- A csontjai jól látszódtak, a bőre pedig szinte teljesen le volt száradva. Az összeaszott test úgy nézett ki, akár egy múmia. Olyan kemény volt, mint egy bútor, az élére lehetett volna állítani. Nem volt az a hányingerkeltő, bomlóhús-szag, de az állott levegő illata sem volt túl kellemes - mondta a Borsnak a megdöbbent férfi.

8 évig senkinek eszébe sem jutott, utána is csak véletlenül © Pintér Péter

A rejtélyes körülmények között elhunyt állami gondozott Gábor csaknem tíz éve költözött a házba. Nagyon zárkózottnak ismerték, senkivel sem kommunikált. A ha­lála idején negyven év körüli volt katonáról szomszédja könnyeivel küszködve beszélt.

- Nem látogatta senki. Az orvosi kezelé­sei miatt többet volt a pszichiátrián, mint itt­hon. Azt hittük, hogy végleg bent fog­ták, ezért nem is gyanakodtunk a hollé­té­ről. Szörnyű ez az egész, annyira megvi­selt, hogy nyugtatót kellett bevennem - mond­ta megtörten az ötven éve itt élő Ger­hárt Józsefné, aki hozzátette: nem ez volt az első tragédia a házban.

Gerhárt Józsefné: Azt hittük, hogy végleg benntartották a pszichiátrián

Húsz éve egy fiatal fiú végzett magával a másodikon. Munkahelyén sikerült elérnünk a friss tulajdonos nőt is, aki nem akart nyilatkozni. Úgy tudjuk, a történtek után sem adna túl az ingatlanon. A rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja a haláleset körülményeit.

Forrás: www.borsonline.hu

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!