A legolcsóbb lopni" ismert a régi mondás, a gyermekéhezés felszámolására azonban eddig még nem alkalmazták ezt az alapvetően nem igazán elegáns...

A legolcsóbb lopni" ismert a régi mondás, a gyermekéhezés felszámolására azonban eddig még nem alkalmazták ezt az alapvetően nem igazán elegáns megoldást.

Orbán Viktor főtanácsadója, Hegedűs Zsuzsa, a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány vezetője szerint azonban amelyik családban nincsen alkohol- vagy drogprobléma, nincs olyan, hogy a gyerek ne kapjon este legalább két zsíros kenyeret vagy egy tál tejbegrízt enni. Úgy látja, hogy rendszerszintű gyermekéhezés nincsen az országban.

Én még olyan nyomorult szegény családot, ahol a gyerek hazajön délután négykor az iskolából vagy óvodából, és másnap reggelig egy falatot sem kap enni, nem láttam, mert ha kell, akkor lopnak.

A Gyermekétkeztetési Alapítvány vezetője, Király Gábor szerint azonban 40-50 ezerre tehető azoknak a gyerekeknek a száma, akik az iskolán kívül semmilyen ellátáshoz nem tudnak hozzájutni,

ők gyakorlatilag mind kegyelem kenyéren élnek

Hegedűs Zsuzsa alapítványa már évek óta munkálkodik azon, hogy a főként cigány családokat valamiféle önellátásra bírja. Sok százmilliót költöttek el eddig a programokra, egyelőre komolyabb eredmények nélkül.

Az akciók a nagy sajtóérdeklődés ellenére ugyanis szerény hatékonysággal működtek. A kisállat-program keretében kiosztott csibék jelentős részét például felfalták, vagy eladták. Nem volt sokkal sikeresebb, a vetőkrumpli kiosztása sem. Három éve Kerepesen, száz mázsa, emberi fogyasztásra alkalmatlan, a kártevők ellen vegyszerrel kezelt vetőburgonyát osztottak szét támogatásként, a cigányok azonban megették és hasmenést kaptak tőle.

Forrás: alfahir.hu


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!