Betegem 2017. március 17-én délelőtt epilepsziás nagyrohamot produkált. Édesapja azonnal mentőt hívott. Az esetkocsi személyzete a már lezajlott...

Betegem 2017. március 17-én délelőtt epilepsziás nagyrohamot produkált. Édesapja azonnal mentőt hívott. Az esetkocsi személyzete a már lezajlott roham után közölte, hogy a 120 kilós beteget ők nem tudják lehozni az autóig, a szülők hívják ki a katasztrófavédelmet, és ha azok leviszik az autóba, ők csak akkor tudják tovább szállítani. Hogy ez miért a szülők feladata lett volna, az rejtély… Telefonálni egy mentős is tud, ha erre ki van képezve.

Szóval a dokumentáció szerint a debil beteg támadólag lépett fel, így otthon hagyták egy diazepam klizmával, ha ismétlődne a roham. És természetesen a roham ismétlődött. Anyuka, tudván, hogy semmi értelme ismét mentőt hívni, beadta a klizmát, lecipelte a fogyatékos gyereket a családi autóba, és saját maga bevitte a BAZ Megyei kórházba, ahol ezek után már egyenesbe jöttek a dolgok, és a további ellátás a szakma szabályai szerint történt. Én ma olvastam a dokumentációt, és hallottam a történetet. Ami elég homályos, de rémisztő is egyben. A beteg helyszínen hagyása sürgősségi esetben csak nagyon alapos indokkal történhet.

Jómagam 2016. december elsején kaptam a második infarktusomat, és engem orvosként a helyszínen hagytak. Annak ellenére, hogy közöltem, hogy ez a második infarktusom. FELISMEREM. EKG pozitív volt. STEMI. Az ügyben jelenleg büntetőeljárás folyik. Mert sajnos ugye túléltem, és nagyon elgondolkoztam, mi lehet a BAZ megyei sürgősségi ellátással ilyen történetek hátterében. A mentősöktől nyugodtan meghalhattam volna. És én merek szólni. Az OMSZ szétesett. Legalábbis ebben a megyében.

A történet nevemmel is közzétehető. A másik eset a család félelme miatt anonym marad. Nem mernek reklamálni sem.

Dr. Keszthelyi Gyula


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!