Bár hihetetlenül hangzik, de csak egy hegyes, steril tűre van szükséged ahhoz, hogy megmenthesd egy agyvérzéses...

Bár hihetetlenül hangzik, de csak egy hegyes, steril tűre van szükséged ahhoz, hogy megmenthesd egy agyvérzéses ember életét.

A stroke, vagyis az agyvérzés a legváratlanabb helyzetekben alakul ki, és minden perc rengeteget számít valakinek. Sosem tudhatjuk tehát, mikor jön jól ez a technika.

Agyvérzés következtében az agyban megpattannak az erek. A kínaiak ezt egy fertőtlenített tűvel (láng fölé tartva minden tű lefertőtlenítődik) orvosolják. Megszúrják a beteg mind a tíz ujját pár milliméterrel a köröm alatt (lásd. a képen), olyan gyorsan, amennyire lehetséges.

Ha egyszer neked is szükséged lesz erre a módszerre, tudd, hogy akkor csinálod jól, ha vérezni kezd a szúrás helye. Ha nem így történik, vagyis nem vérzésig szúrtad, akkor nem segíted az agyi erek működését. Kissé furcsa módszernek tűnik, de mégis képes életet menteni.Ha mind a 10 ujj elkezd vérezni, várj néhány percet, látni fogod, hogy az áldozat magához tér.

Kínai szakértők azt állítják, hogy ez a módszer 100 %-os hatékonyságú, és ez valóban segít, hogy megmentse valakinek az életét, a stroke-ot írja a kiskegyed.blikk.hu

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!