A köszvény egy kóros állapot. Duzzanatot, merevséget és súlyos fájdalmat okoz, akár pár óra alatt. A fő oka a nagy mennyiségű húgysav, amely...

A köszvény egy kóros állapot. Duzzanatot, merevséget és súlyos fájdalmat okoz, akár pár óra alatt. A fő oka a nagy mennyiségű húgysav, amely kemény kristályokban rakódik le a ízületekben.

Emelkedett húgysavszint a vérben isis kimutatható, ez az úgynevezett hyperurikaemia. Azonban a hyperurikaemiás emberekben nem mindig alakul ki a köszvény.

Ha a vesék nem képesek a húgysav lebontására, az kristályosodik, és az ízületek körül lerakódik, amely ízületi gyulladást okoz.

A legfontosabb az egészséges étrend, amely gazdag friss színes gyümölcsökben és zöldségekben;sovány húsokban és a tenger gyümölcseiben, és teljes kiörlésű gabonákban. Csökkenteni kell a cukrok, a magas fruktóztartalmú kukoricaszirup, a telített zsírok, és az alkohol fogyasztását.

Igyál sok vizet, mert segít eltávolítani a méreganyagokat.

  • A szódabikarbóna hatékonyan csökkenti a húgysavat a szervezetben. Tegyél fél teáskanálnyit egy pohár vízbe. Ezt idd minden nap. Köszvényes roham esetén egy egész teaskanállal tegyél a vízbe.
  • A citromos víz is segít. Amikor a test lúgos, a rendszer képes rá, hogy megakadályozza a köszvény kialakulását. A citromos víz növeli a lúgosságot, és megakadályozza a húgysav kristályok képződését. Csavarj egy fél citromot 200 ml meleg vízbe, és idd minden reggel éhgyomorra.• Az almaecet is növeli a test lúgosságát. A almasav hatékony a húgysav kioldásában a szervezetből. Adjunk egy evőkanál almaecet 200 ml vízhez, és igyuk minden nap ebéd és vacsora előtt.

Ezek a legjobb ételek köszvény kezelésére:

  • A kurkuma a vese védelmezője és erős gyulladáscsökkentő szer.
  • bromelain, az ananászban gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító.
  • A lenmag, csökkenti a húgysav mennyiségét az ízületekben..

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!