Számos ember szenved attól, hogy képtelen időben lefeküdni, mert egyszerűen nem álmos, illetve az lenne, ha el tudna aludni, helyette inkább késő...

Számos ember szenved attól, hogy képtelen időben lefeküdni, mert egyszerűen nem álmos, illetve az lenne, ha el tudna aludni, helyette inkább késő éjszkáig ébren van, és ájulásig álmosítja el magát, amitől aztán bedől az ágyba, és sikeresen elalszik.

Szeretnénk bemutatni egy módszert, ami valóban működik, és képes leszel tőle 60 másodperc alatt elaludni.

Ne feledjük el, hogy elalvás előtt órákkal ne fogyasszunk az alábbiakból : cola, kávé, koffeintartalmú ételek- italok, energia ital, csoki és tea.

A 4-7-8 légzéstechnika

Lélegezz ki teljes mértékben a szádon keresztül, miközben "húúúú" hangot adsz ki.

Csukd be a szádat, és csendben lélegezz be az orrodon, miközben négyig számolsz magadban.

Tartsd benne a lélegzeted, míg hétig számolsz magadban.

Lélegezz ki teljes mértékben a szádon keresztül, újra "húúúú" hangot adva ki, miközben magadban nyolcig számolsz.

Lélegezz be újra az orrodon keresztül, és ismételd meg a 4-7-8 kört háromszor.

Teszteltük: ezzel a módszerrel tényleg elalszol 60 másodperc alatt

A 4-7-8 számolásban nem az időtartam a lényeg, hanem az, hogy a kilégzés mindig kétszer annyi ideig tartson, mint a belégzés. Ha te gyorsabban számolsz, mint mondjuk én, akkor neked maximum nem 20 másodperc, hanem 10 is elég lesz az az elalváshoz.

Arra kell figyelni, hogy mindig csendesen szívd be a levegőt az orrodon keresztül, és kilégzéskor hangot adj ki magadból. Végtelenül egyszerű és bárhol elvégezhető technika. Bár nem ajánljuk, hogy a munkahelyeden gyakorolj, nehogy ráborulj még a végén észrevétlenül az asztalra.

Dr. Weil szerint ez nem csupán alvászavarokra jó technika, hanem mivel az egész paraszimpatikus idegrendszert megnyugtatja és ellazítja a testet, ezért erősen ajánlott szorongás, stressz esetén is, és egyáltalán bármikor, amikor épp káosz van a fejünkben. A doktor úr az alant látható videóban azt is javasolja, hogy napi kétszer gyakoroljuk a módszert, és hat hét alatt a mesterévé válunk, hogy pillanatok alatt el tudjunk aludni, meg tudjunk nyugodni és zenné tudjunk válni.

Nézd meg az alábbi videót is!

Forrás: favoritblog.com


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!