Szöveges figyelmeztető előrejelzés!Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2017.08.07. hétfő éjfélig >>HEVES ZIVATAROK, FELHŐSZAKADÁS:Az...

Szöveges figyelmeztető előrejelzés!Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2017.08.07. hétfő éjfélig >>HEVES ZIVATAROK, FELHŐSZAKADÁS:Az éjszakai kiterjedt zivataros csapadékrendszer délelőtt kelet, északkelet felé távozik, így legtovább - kora délutánig - a keleti határ mentén alakulhat ki zivatar. Heves zivatarnak, illetve felhőszakadásnak fokozatosan csökken az esélye. Zivatarban 60-70 km/h-t meghaladó szél, rövid idő alatt 20 mm feletti csapadék még előfordulhat.2017.08.07. 04:55 Országos Meteorológiai Szolgálat!Heves zivatarnak, illetve felhőszakadásnak fokozatosan csökken az esélye. Zivatarban 60-70 km/h-t meghaladó szél, rövid idő alatt 20 mm feletti csapadék még előfordulhat.Északnyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet, és egyre inkább gomolyfelhős, napos idő valószínű. Legkésőbb - várhatóan csak délután - az északkeleti megyékben szakadozik fel a zárt felhőzet.Kora délelőttig a Nyugat-Dunántúl kivételével még több helyen, majd egyre inkább csak északkeleten várható eső, zápor, egy-egy zivatar, de késő délután ott is megszűnik a csapadék.

Az északi, északkeleti szél északkeleten még erős, néhol viharos lesz, arrafelé csak estétől mérséklődik a légáramlás - emiatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Forrás : met.hu, hirado.hu

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!