Köztudott dolog, hogy a japánok hosszú életűek, ha egy japán személy 100 évig él, akkor senki sem fog csodálkozni rajta, mert ebben a fejlett...

Köztudott dolog, hogy a japánok hosszú életűek, ha egy japán személy 100 évig él, akkor senki sem fog csodálkozni rajta, mert ebben a fejlett országban ez átlagos életkor.

A kutatók már hosszú évek óta próbálják megfejteni a hosszú élet titkát, a japánok pedig azt vallják, hogy a hosszú élet titka az életstílusukban és néhány szokásban rejlik.

Ha szeretnétek hosszú életűek lenni, akkor jegyezzétek meg a most következő tanácsokat

1. Amikor telefonálunk tartsuk a telefont a bal fülünkhöz.2. Ne igyunk kávét, csak egyszer egy nap.3. A gyógyszereket mindig langyos vízzel vegyük be.4. A nap utolsó étkezése 17.00 órakkor legyen.5. Arra törekedjünk, hogy fogyasszunk kevesebb zsíros ételt.6. Igyunk sok vizet, de a legjobb, ha reggel hidratáljuk a szervezetet, lefekvés előtt ne igyunk sok folyadékot.7. Minden olyan elektronikai dolgot, ami töltőben van próbáljuk meg minél távolabb tartani magunktól.8. A lefekvésünk ideje legkésőbb este 22 órakor legyen és reggel 6 órakor keljünk.9. Ha vettünk be gyógyszert lefekvés előtt, akkor sétáljunk egy kicsit a lakásban, ne feküdjünk le rögtön.10. Ne használjuk a mobiltelefont, ha az akkumulátor töltöttsége már a minimumon van.

Friss gyümölcslevek az egészségünk megőrzéséért

1. A répából, gyömbérből és almából készült gyümölcslé növeli a szervezet ellenállóképességét.2. Az almából, uborkából és zellerből készített lé segít megelőzni a betegségeket, csökkenti a rossz koleszterin értéket a szervezetben, enyhítheti a gyomorfájdalmakat és a fejfájást.3. Ha pritaminpaprikából és almából készítünk ivólevet, akkor megszabadulhatunk a szájszagtól.4. A narancsból, gyömbérből és uborkából készített ivólé hidratálja a bőrt, ezért érdemes gyakran fogyasztani.5. Azért, hogy a veséink egészségesen működjenek, fogyasszunk ananászból, görögdinnyéből és almából készített ivólevet.6, Az almából, kiviből és uborkából készített ivólé hidratálja a bőrt és szép színt kölcsönöz az arcnak.7. A répából, almából, körtéből és mangóból készített ivólé megtisztítja a szervezetet a méreganyagoktól és segít a vérnyomás szinten tartásában.8. A szőlőből és görögdinnyéből készült ivólé ellátja a szervezetet vitaminokkal és immunerősítő hatása is van.9. Az ananász és tej keverékéből készített ivólé, ellátja a szervezetet vassal, C és E vitaminnal, táplálja a bőrt.10 A banánból, ananászból és tejből készült ivólé hatásos a has puffadás ellen.

Hogyan fogyasszuk helyesen a vizet

A japánok egyre csak azt ismételik, hogy a hosszú élet titka a vízben rejlik. Ők olyan technikát alkalmaznak a vízfogyasztásra, amely elősegíti az egészség megőrzését és segít távol tartani a betegségeket.

1. Reggel éhgyomorra igyunk meg 4 pohár (1 pohár 160 ml), vizet mindenképpen fogmosás előtt. Fogmosás után 45 percig ne együnk semmit. A kezdetekben nem biztos, hogy el tudunk fogyasztani ennyi folyadékot, de lassan hozzászoktathatjuk a szervezetünket.

2. A főétkezések után 2 órán át ne együnk és ne igyunk semmit.

3. Ha nem tudjuk megállni, hogy ne fogyasszunk vizet étkezés után, akkor igyunk valami forrót, így az ételt rövidebb idő alatt feldolgozza a gyomor.

Forrás: ketkes.com

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!