Hat órán át küzdöttek az életéért. Tavaly januárban közölték a tragikus hírt, hogy Rábai Attila meteorológust, humánökológust, könyvszerzőt nem...

Hat órán át küzdöttek az életéért.

Tavaly januárban közölték a tragikus hírt, hogy Rábai Attila meteorológust, humánökológust, könyvszerzőt nem messze az otthonától a járdán elgázolta egy autó. Az atlétikai szövetség tagja a névnapján indult futni, amikor a tragédia történt. Életéért hat órán át küzdöttek az orvosok, de nem tudták megmenteni.

Rábai Attila özvegye, Rosta Erzsébet így emlékezett vissza a szomorú napra:

- Csengettek és a kapu előtt két rendőr állt. Azt mondták, hogy a férjemet egy súlyos baleset érte, mire én csak annyit tudtam kérdezni: ugye életben van? Alig pár órával később feladta a harcot, szinte az összes csontja eltört, jóformán mindene megsérült.

Rábai Attila szenvedélye volt a futás, a hét öt napján sportolt / Fotó: Rosta Erzsébet

Rábai Attila rengeteget sportolt, a hét hét napjából ötször ment futni. Özvegye tavaly emlékfutást szervezett a meteorológus emlékére, amelyet idén is megtartanak. Rosta Erzsébet közlése szerint az emlékfutás szeptember 29-én, 10 órakor lesz Pesterzsébeten, a Kakas-dombon, vagyis az Új-Telepi parkerdőben a Dél-Pesti Kórház szomszédságában. Az özvegy nemcsak futókat, henem kocogókat és szurkolókat is vár, a táv mindössze 3 kilométer lesz. A versenyre nem kell előnevezés, sem rajtszám, Rosta Erzsébet szerint a legfontosabb, hogy együtt emlékezzenek Attilára.

Ez is érdekelhet: Óraátállítás 2018 - ekkor lesz idén- ne feledkezz meg róla!

Forrás: www.blikk.hu

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!