Kiderült egy levélből, hogy a Fidesz nem mondott le az előző ciklusban nagy botrányt kavart, elmebeteg ötletéről. Előző ciklusban nagyon nagy...


Kiderült egy levélből, hogy a Fidesz nem mondott le az előző ciklusban nagy botrányt kavart, elmebeteg ötletéről.

Előző ciklusban nagyon nagy médiabotrány lett a Fidesz elmebeteg javaslatából, hogy visszabontanák a tíz emeletes panelházakat. Nos, akkor heves magyarázkodásba kezdett a kormányzat,írja a hirhugo.hu

Már elég sokszor mondtuk, hogy amit a Fidesz kitalált arról nem mond le, csak kivárja a megfelelő időzítést. A panelházak visszabontása is ilyen fontos ügyének látszik legalább is erről tanúskodik egy nyilvánosságra került levél.

A HVG.hu számolt be róla, hogy nem mondtak le a tízemeletes panel visszabontásáról, ez derült ki a Miniszterelnökség válaszleveléből, amelyet Márki-Zay Péternek küldtek. A polgármester korábban azt kérte, hogy a megüresedett lakásokat adják a városnak, amely azokat szociális alapon bérbe adhatná. Most erre a kérésre jött válasz: nem adják, és még a visszabontás terve is létezik.

"Elutasították a kérelmünket" -a hódmezővásárhelyi önkormányzat gyorshírszolgálata szombaton. Ezt arról a kérelemről írták, amelyben Márki-Zay Péter azt kéri a Miniszterelnökségtől, hogy a hódmezővásárhelyi Csengettyű közben levő 210 lakásból a panelprogram keretében megürült lakásokat adják át a városnak, hogy az önkormányzat azokat szociális alapon bérbe adhassa rászorulóknak.

Még ősszel döntött úgy a vásárhelyi közgyűlés, hogy a tízemeletes lakóépületet az úgynevezett minta panelprogram keretében átalakítják, ennek egyik lehetséges módja pedig az, ha a felső emeleteket visszabontják. Tetszik érteni ez a MINTA PROGRAM.

Erről kialakult egy szakmai vita is, de a jelenleg az épületben lakók közül többen is elképedtek az ötleten.

A Márki- Zay azt tervezte, hogy a lassan megüresedő lakások bérbe adására engedélyt kér a programot kezelő Miniszterelnökségtől, hiszen azt kommunikálták, az őszi kampányban, hogy nem bontják el azokat. Így nagy volt a megdöbbenés, hiszen ezt a kérését visszautasították egy pénteken érkezett válaszlevélben.

Még elképesztőbb volt indoklás: a vásárhelyi önkéntes minőségi lakáscsere programot a kormány is támogatja, az ehhez rendelet 402 millió forintos támogatást viszont egy olyan terv megvalósulására adták, amelyben a lakók jóléti támogatása mellett a városkép javítása is szerepel.

Az önkormányzat vállalását támogató okiratban az szerepel, hogy a projekt fő eleme a Csengettyű közi lakások megszerzése után, a szalagház bontása és a terület rehabilitációja.

Szóval így áll a kormányzat elmebeteg minta ötlete. Az egyenlőre világosan látszik, hogy bár a kormány azt kommunikálta, hogy nincs ilyen szándék, hogy visszabontják a paneleket, most kiderült még is ezen dolgoznak a háttérben, szépen titokban csendben. Te ne hagyd, hogy ezt így el lehessen sunnyogni: oszd meg a posztunkat, hogy minél többen lássák így hazudik a kormány,írja a hirhugo.hu

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!