Előfordulhat, hogy a kelleténél egy kicsit több kenyeret vásárolunk, majd a fölösleg ránk szárad, és ki kell dobnunk. Mit tehetünk, hogyan lehet...

Előfordulhat, hogy a kelleténél egy kicsit több kenyeret vásárolunk, majd a fölösleg ránk szárad, és ki kell dobnunk. Mit tehetünk, hogyan lehet tartósítani a kenyeret? Az alábbiakban egy okos praktikát láthatunk!

Manapság bizonyos kenyértermékek, ha nem esszük meg egy nap alatt, másnapra olyanok lesznek, mint a baseball ütő, kiszáradnak, és nem, hogy felvágni, de már megenni sem lehet őket. Ne dobjuk ki a megszáradt kenyeret, van egy szuper megoldás, mely segítségével könnyen "újjáéleszthetjük".

Tegyük be a kenyeret, veknit, vagy bagettet a csap alá, engedjünk rá egy kevés vizet, majd tekerjük fóliába, és tegyük be a sütőbe. 150 fokon süssük 15-20 percig, majd vegyük ki, tekerjük le róla a fóliát, és tegyük vissza újabb 5 percre. Ezzel a profi trükkel a megszáradt péktermékből olyan kenyeret varázsolhatunk, mintha most sütöttük volna.

A videó végén bónuszban egy nagyon okos ötletet láthatunk. Ha megpenészedett a száraz sajt, ki ne dobjuk, egyszerűen vágjuk le róla a penészes részt, és az ép darabot nyugodtan fogyaszthatjuk. Ezt csak abban az esetben alkalmazzuk, ha nincs túl nagy részen elterjedve a penész. Levágáskor vigyázzunk, hogy a késsel ne érjünk a penészhez, mert különben a következő vágással átterjeszthetjük a sajt többi részére is. A fóliát a sajton időközönként cserélgessük, ezzel megelőzhetjük azt, hogy megpenészedjen.

Forrás: twice.hu


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!