Újabb csapás a kiskeresetű dolgozókra? - hatalmas drágulás jöhet! Egy új jogszabály miatt az italautomatákat működtető magyar cégek drasztikus...

Újabb csapás a kiskeresetű dolgozókra? - hatalmas drágulás jöhet!

Egy új jogszabály miatt az italautomatákat működtető magyar cégek drasztikus áremelésre kényszerülnek, vagy abbahagyják a szakmát, és visszahívják gépeiket - írja a Magyar Nemzet.

Óvatos becslések szerint az étel-, ital-, köztük a kávéautomaták negyede, rosszabb esetben fele is eltűnhet jelenlegi helyéről már a jövő héten, mivel az ezeket üzemeltető cégeknek hétfőig kell szerződést kötniük a gépek bekötéséről az adóhivatalhoz - írja a Magyar Nemzet.

Egy új jogszabály értelmében az italautomatákat az üzemeltetőknek még az idén el kell látniuk automata felügyeleti egységgel, amely rögzíti az eladási adatokat és elküldi azokat az adóhatóságnak.Kb 36 ezer gép üzemel a magyar piacon, ezek kétharmada kávégép, a többiből jellemzően üdítőt, szendvicset, snacket lehet vásárolni, amelyek durva drágulására lehet számítani. A jelenleg többnyire 50-80 forintért kapható kávé például akár 30-50 forinttal is drágulhat az elsősorban ipari üzemekben üzemelő gépekben. -írja a napi.hu Amit még az üzemeltetésről érdemes tudni >>>

A kormány a Magyar Posta Zrt.-t jelölte ki az étel- és italautomaták felügyeletére, a posta a szolgáltatást július elsején indítja, az étel- és italautomaták üzemeltetőinek július 31-ig szerződést kell kötniük.

A Magyar Posta pénteken az MTI-nek küldött közleményében kiemelte: menedékes felügyeleti szolgáltatóként feladatuk a hatóságilag bevizsgált és engedélyezett műszaki berendezés, az automata felügyeleti egység felszerelése, működtetése, amely a regisztrált étel- és italautomaták adatait továbbítja a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV).

A felügyeleti rendszer az automaták bevételéről pontos információk ad az adóhivatalnak.-írj a a hirado.hu

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!