Ki gondolná, hogy a tojáshéjból káprázatos dolgokat készíthetünk? Engem nagyon meglepett ez a technika, mivel szinte minden nap használok tojást a...

Ki gondolná, hogy a tojáshéjból káprázatos dolgokat készíthetünk? Engem nagyon meglepett ez a technika, mivel szinte minden nap használok tojást a főzéshez, de a héja mindig a szemetesben landol. Mióta megláttam ezeket az ötleteket, már én sem dobom ki!

A tojáshéjból káprázatos dekorációt készíthetünk és még pénzbe sem kerül, mivel tojást mindenképpen használunk a főzéshez. Így csak a héjat kell félretenni és gyűjtögetni, hogy legyen annyi, amennyi a műalkotásunkhoz szükséges.

Tojáshéj mozaik, szalvéta technikával díszítve

A mozaik kirakása munkaigényes feladat, de a kezdők is könnyen kipróbálhatják, mert csak egy kreativitásra van hozzá szükség. A megunt régi tárgyakat ezzel a technikával könnyen átalakíthatjuk, de akár fali képeket is készíthetünk.

Mire lesz szükséged

Gyűjt össze minél több tojáshéjat. Mosd meg őket alaposan és hagyd megszáradni. A tojáshéjakat törd apró darabokra. A kiválasztott tárgyat: tányér, bögre, vagy egy fa lap kend be alapozófestékkel, vagy akrilfestékkel. A tojáshéjakat helyezd rá, szorosan egymás mellé. A felragasztott héjakat kend be egy újabb adag ragasztóval. Tégy rá egy szalvétát, arra figyelj, hogy a szalvéta sehol ne legyen gyűrött. Majd hagyd megszáradni és már kész is vagy.

1. Az egyedi tányér a legjobb ajándék bármilyen alkalomra!

2. Ezzel a módszerrel megújíthatod a régi, megunt tányérjaidat!

3. Olyan könnyűnek tűnik, érdemes ezzel kezdeni a munkát

4. Provance stílusú konyha

5. Érdekes és nagyon egyedi

6. Nem csak szalvétát használhatsz, akár apró kövekkel is káprázatosabbá teheted az alkotásod!

7. Tojáshéjjal majdnem mindent egyedibbé tehetsz!

8. A gyerekek is el tudják készíteni!

9. Afrikai stílusú palackok

10. Ha kreatív vagy, nagyon különleges dolgokat készíthetsz

Forrás: ketkes.com


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!