Egy leparkolt autóban amelynek nyitva vannak az ablakai, 400-800 mg benzol található, de ha autót a napon hagyjuk, vagy ha a levegő hőmérséklete...

loading...

Egy leparkolt autóban amelynek nyitva vannak az ablakai, 400-800 mg benzol található, de ha autót a napon hagyjuk, vagy ha a levegő hőmérséklete meghaladja a 16 Celsius fokot, akkor a levegőbe került benzol elérheti a 2000-400 mg-ot is, ami az elfogadható értéknek a negyvenszerese!

Azok a személyek, akik zárt ablakokkal közlekednek, túlzott mennyiségű benzolt szívnak be. A benzol egy veszélyes mérgező anyag, amely káros lehet a májra, vesékre, csontokra immunrendszerre, csökkentve ezáltal a szervezet védekezőképességét, ennek következtében pedig nagyobb lehet a fertőzések esélye. Még rosszabb, hogy a szervezet nem tudja megfelelően feldolgozni ezt a mérgező anyagot. A légkondiciónálók használati utasításában az áll, hogy használat előtt két percig ki kell nyitni az ablakokat, de eddig tisztázatlan volt ez a kérdés, mert senki sem magyarázta meg nekem, hogy miért van erre szükség.

Az alábbiakban olvashatunk néhány orvosi okot:

- A benzol bizonyítottan rákkeltő, káros az immunrendszerre!

- A benzolról nemzetközi független vizsgvizsgálatok egybehangzóan állítják, hogy rákkeltő, különösen a vérképző szervekben okozhat betegségeket, például leukémiát. A méreg az immunrendszerre is káros, csökkenti a szervezet védekezőképességét, növeli a fertőzések kockázatát. Az EU már évtizedek óta korlátozza a benzol tartalmú anyagok importját és forgalmazását, teljes betiltása azonban még várat magára.

A kutatások szerint, amikor bekapcsoljuk a klímát, először forró levegőt fúj be az autóba, amely benzolt tartalmaz - olyan mérgező anyag, amely rákot okoz! Ezért nagyon fontos, hogy néhány percig hagyjuk nyitva az ablakokat.

Ha meleged van ne kapcsold be rögtön a légkondicionálót, inkább tárd ki az ablakokat és engedj be egy kis friss levegőt!

Először nyisd ki az ablakokat néhány percre és csak azután kapcsold be a lgékondicionálót. A motor beindítása után még tartsd nyitva az ablakokat néhány percig!

Gondolj csak bele egy kicsit… milyen egyszerű de fontos információ, hiszen megmentheted vel rokonaid, barátadi egészségét!

Forrás: www.buzzblog.eu

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!