MAGYAROK FIGYELEM! ITT LEHET MOST NAGYOT KASZÁLNI! NE MENJ TÖBBET NÉMETORSZÁGBA VAGY AUSZTRIÁBA DOLGOZNI! Nagyot fordult a kocka az utóbbi időben,...

MAGYAROK FIGYELEM! ITT LEHET MOST NAGYOT KASZÁLNI! NE MENJ TÖBBET NÉMETORSZÁGBA VAGY AUSZTRIÁBA DOLGOZNI!

Nagyot fordult a kocka az utóbbi időben, pár éve még Szlovákiából jöttek át ide Magyarországra dolgozni, napjainkban pedig inkább a magyar honfitársaink vállalnak munkát Szlovákiában. Lássuk, hogy minek köszönhető ez a fordulat és melyik szektorban tudnak és akarnak elhelyezkedni a magyar dolgozók:

Lássunk néhány statisztikai adatot:

- míg 2016 elején 2839 fő dolgozott Szlovákiában, addig idén januárban 3867

- 2015-ben összesen 1435 szlovák állampolgár jött hozzánk dolgozni, 2016-ra pedig 1167 főre csökkent a létszám, derült ki a szlovák munkaügyi hivatal adataiból.

A Szlovákiában dolgozó magyar munkavállalók nagy része gépkezelő és összeszerelő munkakörben dolgozik, és elsősorban az autóipar tud számukra munkát biztosítani.

Szintén a járműipar a húzóágazata a magyar gazdaságnak, csak a tavalyi évben több milliárd euró értékű beruházásról született döntés. Nem utolsó szempont, hogy ez a szektor fedte le a külföldi tőke valamint a létrehozott munkahelyek kétharmadát is.

Mégis ebben az az iparágban akkora a munkaerőhiány, hogy sajnos már meghiúsult nagy összegű beruházás is annak köszönhetően, hogy nem tudtunk biztosítani kellő létszámú és nem mellékesen kellő szakképzettségű munkaerőt.

Még jobban nehezíti a helyzetet, hogy a győri ipari parkba dolgozni már nem szlovákok ingáznak át, hanem éppen a győriek járnak át a pozsonyi régióban lévő a Volkswagen-gyárba, és más munkahelyekre. Külföldi telephelyen az adatok szerint tavaly ősszel 116,7 ezer magyarországi lakos dolgozott, és csupán az előző negyedévben már majdnem 9 ezren vállaltak más országban munkát, míg a Szlovákiai Jaguár gyárba 4-szeres a túljelentkezés, addig itthon az autóipar vergődik.

Természetesen a szomszédban sem ismeretlen a munkaerőhiány, ugyanis : a nagyszombati Peugeot-Citroën, a pozsonyi Volkswagen és a zsolnai Kia gyár sem talál elég munkást.

Érdekes, hogy már több mint 550 magyar dolgozik a pozsonyi gyárban, a fent felsorolt cégek elsősorban Győr, Komárom, Esztergom és Tata környékéről vonzzák a munkaerőt. De már a Jaguár gyár is megkezdte a toborzást egyelőre nincs adat arról, hogy mennyi a bér a szlovák autóipari cégeknél, de magáért beszél az, hogy ha megéri ingázni a határhoz közel élő magyaroknak, akkor jóval magasabb bért kapnak, mint itthon.

Annak ellenére, hogy a határ mindkét oldalán nagy a munkaerőhiány mégis a Szlovák autóiparban magasabbak a bérek.

Természetesen itthon Magyarországon a szakszervezetek próbálnak magasabb fizetést kiharcolni a gyárakban,és próbálkozásaik sok esetben jártak sikerrel. Az mondjuk, egy kicsit rontja a munkakedvet, hogy sok esetben a szakszervezeteknek sztrájkkal kell fenyegetőzniük ahhoz, hogy kiharcoljanak lenne némi béremelés.

Tavaly ősszel volt feszült a helyzet a Mercedes-gyárban a Vasas Szakszervezet 15 százalékos béremelést követelt, eközben a gyár két évre be akarta fagyasztani a béreket. Sikernek könyvelhető el, hogy többlépcsős bérfejlesztésben állapodtak meg. Az Audi-gyárban is akadtak problémák, a tavalyi év végén az alkalmazottak 55 ezer forintos béremelésért harcoltak.

Mi éri meg, ingázni, vagy költözni?

Aki nem szeretne ingázni, hanem hajlandó a magasabb fizetésért a járműiparban dolgozni, az általában német nyelvterületre vált. Az egyik legnépszerűbb célország Ausztria magyar munkavállalók körében, közel is van, és nagyon sok magyar él kint, de hát végesek az osztrák lehetőségek, Bécs már nagyon telített, de minél jobban távolodunk a fővárostól, annál, jobbak a munkaesélyek és egyre egyszerűbb munkát találni. Elsősorban Ausztriában a gyártás, az autóipar, az építőipar, az egészségügy, és a vendéglátás azok a területek, ahol a magyar munkavállalók könnyen elhelyezkedhetnek.

Természetesen nagyon sokan vannak olyanok, akik Németországban próbálnak elhelyezkedni, sokat számít, hogy az ottani minimálbér bruttó 8,84 euró, ami kb. 2758 forintnak felel meg, attól függetlenül, hogy messze van, mégis sok munkavállaló 2-3 hetente haza tud látogatni.VIA

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!