40 NYUGDÍJPROGRAM 2018: NŐK FIGYELEM >>> EZEK SEMMIKÉPPEN NEM SZÁMÍTHATÓK BE A SZOLGÁLATI IDŐBE >>>>>> OKJ-képzés beleszámít a szolgálati...

40 NYUGDÍJPROGRAM 2018: NŐK FIGYELEM >>> EZEK SEMMIKÉPPEN NEM SZÁMÍTHATÓK BE A SZOLGÁLATI IDŐBE >>>>>>

OKJ-képzés beleszámít a szolgálati időbe?>Beleszámít-e a nők 40-es nyugdíj szolgálati idejébe OKJ-s vagy egyéb szakképesítést nyújtó tanfolyam elvégzése, amit a helyi Munkaügyi Hivatalon keresztül igényel az álláskereső vagy saját maga (a Munkaügyi Hivatal közbenjárása nélkül) kezd el éÚj hozzáadásas végez el az álláskereső? Vagy OKJ-s és egyéb szakképesítést nyújtó tanfolyam elvégzése nem számít bele a szolgálati időbe, ha valaki a nők 40-nel szeretne nyugdíjba menni?

A nők kedvezményes nyugdíjára jogosító időbe semmilyen tanulmányi időszak nem számítható be, az egyetlen kivétel a szakmunkás- vagy szakközépiskolai tanuló kötelező nyári szakmai gyakorlata.

Aki válaszol:

Nyugdíjszakértő - Dr. Farkas András

A budapesti ELTE jogi karán summa cum laude végzett jogász. Az elmúlt 22 évben több nagy biztosítótársaság és közvetítő cég felsővezetésének tagja, az élet- és nyugdíjbiztosítások szakértője. 2013 óta a Facebook NyugdíjGuruja több, mint 60 ezer követővel, 2015 óta a NyugdíjGuru News (www.nyugdijguru.hu) alapítója és szerzője.

Forrás: penztar.info


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!