"Ő az én feleségem, alvás közben. Egy óra múlva felébred, felöltözik, majd miután beér a kórházba, beöltözik a műtősköpenyébe. Összeszedi orvosi...

"Ő az én feleségem, alvás közben. Egy óra múlva felébred, felöltözik, majd miután beér a kórházba, beöltözik a műtősköpenyébe. Összeszedi orvosi kellékeit, amire szüksége lehet az ügyelet során, közben arról panaszkodik, hogy szörnyen néz ki, annak ellenére, hogy csodásan elkészítette a frizuráját és még ki is sminkelte magát. Én igyekszem cáfolni, hogy ronda lenne, és sietek, hogy még indulás előtt kitölthessem a kávéját.

Kiveszi a kezemből a csészét, leül a kanapéra, lábait maga alá tűri, és igyekszik játszani a kisbabánkkal, aki fel alá mászkál rajta.

Van, amikor csak üresen bámul, és azon gondolkozik, hogy vajon mi vár rá aznap a kórházban. Azt hiszi, hogy nekem nem tűnik fel, de közben tudom, hogy azon töpreng.

Az elmélkedés után megpuszilja a gyerkőcöt, nekem is dob egy csókot, majd elindul segíteni azoknak az embereknek, akik életük legszörnyűbb napját fogják a kórházban tölteni. Autóbalesetben, lövöldözésekben, robbanásokban megsérült gazdagot, szegényt, vallásost, hitetlent, sportolót, kábítószerfüggőt, prostituáltat, vagy családanyát lát el, menti meg az életüket. Nem számít, hogy ki vagy, vagy hogy honnan jöttél, mivel foglalkozol. Ő segíteni fog neked, vigyáz rád.

14 óra múlva hazaérkezik, lerúgja lábáról a cipőt, amely egész nap vérben, hányásban, könnycseppekben lépdelt, és kint hagyja az előszobában.

Van, amikor nem akar arról beszélni, hogy milyen napja volt. Van, amikor alig várja, hogy mesélhessen.

Van, amikor úgy nevet, hogy folyni kezdenek a könnyei is, máskor meg egyszerűen sírva fakad, ha netán eszébe jut egy tragédia, amikor nem sikerült a sérült életét megmenteniük.

A feleségem műtős nővér. A feleségem egy igazi hős!"

Fotó: Bobby Wesson/Facebook

Forrás: www.facebook.com


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!