PLUSZ PÉNZ JÁR A FIZETÉS MELLÉ HAVONTA AZOKNAK, AKIK MOSTANTÓL ÍGY JÁRNAK DOLGOZNI! Nem kicsit nyer, aki mostantól így jár dolgozni! Plusz pénz és...

PLUSZ PÉNZ JÁR A FIZETÉS MELLÉ HAVONTA AZOKNAK, AKIK MOSTANTÓL ÍGY JÁRNAK DOLGOZNI! Nem kicsit nyer, aki mostantól így jár dolgozni!

Plusz pénz és ingyen szerviz jár, ha bringával megy munkába a dolgozó!

A III. kerületi önkormányzat havonta akár több ezer forinttal támogatja azokat a munkatársakat, akik biciklivel mennek dolgozni. Emellett a bringákat ingyenesen szervizelik.

Óbudán egy felmérés szerint az önkormánormányzat 20 dolgozója rendszeresen, 27 pedig alkalomszerűen használja kerékpárját. A hivatal a biciklis közlekedés népszerűsítéséért már 2009-ben vásárolt 20 darab kerékpárt a dolgozóknak. Az igények nőttek, így további 30 kerékpárt is vásároltak.

A most kidolgozott juttatási csomag a biciklis munkába járásának arányában egy hónapban maximum 8 ezer forint összegű Erzsébet utalványra, valamint évente kétszeri ingyenes kerékpár-szerviz igénybevételére jogosítja a hivatali dolgozókat.

Óbuda vezetése egyébként február vége óta minden hónapban reggelivel várja a kerület három különböző pontján az arra tekerőket. Akinek pedig nincs saját biciklije, annak napi 200-ért adnak egy bringát a Laktanya utcai Berguson kölcsönzőben.

A Polgármesteri Hivatal 2009-ben, majd 2013-ban, 2014-ben és 2015-ben is elnyerte a "Kerékpárosbarát munkahely" címet - írja az önkormányzat.

A Pénzcentrum azt is kiszámolta, hogy emellett mennyivel járhat jobban, aki a biciklit választja.

Egy megbízható márka középkategóriás (nem versenyzői szintű) biciklije ugyanis 100 ezer forint körül kapható.

Ha összehasonlítjuk ezt a fővárosi tömegközlekedés árával (egy bérlet 9500 forintba kerül), akkor azt kapjuk, hogy ha nem romlik el a kerékpár, akkor 10-11 hónap használat után térülhet meg a befektetésünk. Azzal viszont nem árt számolni, hogy hideg időben már nem túl kellemes a biciklizés, így nagyjából két év alatt lehetünk pénzünknél, ha télen letesszük a biciklinket.-írja penzcentrum.hu Persze a biciklivel nemcsak a bérlet árát spórolhatjuk meg a kerékpárral, hanem az egészségünket is pozitívan befolyásolhatja, ha napi rendszerességgel kerékpározunk. Az így megspórolt kiadásokat ugyan nehéz számszerűsíteni, azonban az életminőség javulása mindenkinek sokat számít..

Forrás: 3.kerulet.ittlakunk.hu

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!