Több tízezren jelezték részvételüket a kormányellenes tüntetésre, ráadásul több párt is kimegy az eseményre. "Talpra magyar, hív a szabadság" névre...

Több tízezren jelezték részvételüket a kormányellenes tüntetésre, ráadásul több párt is kimegy az eseményre.

"Talpra magyar, hív a szabadság" névre keresztelt kormányellenes tüntetést előrébb hozták, vasárnap délután helyett egy nappal korábban, szombaton rendezik meg 17:30-kor az Operaháznál.

Az esemény Facebook-oldalán már több mint 30 ezren jelezték részvételüket, az érdeklődők száma 70 ezernél is több. Emellett a Jobbik, az MSZP és a DK is közölte, hogy elmennek a szombati demonstrációra.

A Jobbik szerint "percről percre egyre több olyan eset lát napvilágot, amely megerősíti, hogy országos méretű választási csalás történt", de a párt zászlóinak mellőzését kérték, mivel a szervezés civil kezdeményezésű. Az MSZP szintén szabálytalalnságokra hivatkozik közleményében, amelyben közölték, hogy részt vesznek a tüntetésen, valamint jelezték, hogy a jogi lépéseket is megtették.

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke Facebook-oldalán azt írja, hogy "itt az ideje a nemzeti ellenállásnak", ezért pártjának és szimpatizánsaiknak is ott a helye szerinte a demonstráción.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!