A három orvos sportolni indult, életmentőkké váltak, majd igazi hősként sikeresen célba is értek. Papp Letícia, Szarvas Gábor, Bokor András - három...

A három orvos sportolni indult, életmentőkké váltak, majd igazi hősként sikeresen célba is értek.

Papp Letícia, Szarvas Gábor, Bokor András - három név a hatalmas tömegből, akik október első hétvégéjén rajthoz álltak, hogy lefussák a klasszikus maratoni távot. A 11. kilométernél, a pesti rakparton azonban változott a terv, közbeszólt ugyanis a sors. Egyik futótársuk olyannyira rosszul lett ugyanis, hogy leállt a keringése, nem is lélegzett. Ott voltak azonban ők, akik egymást követően érkeztek bajba került futótársukhoz, és egymást nem ismerve, mégis csapatmunkában hajtottak végre szakszerű újraélesztést, amíg az Országos Mentőszolgálat rohamkocsija a helyszínre érkezett, és a mentősök átvették a beteg mentését.

- Szokták mondani, hogy a legelső maraton emlékezetes mindenkinek, de nem gondoltam, hogy ilyen módon - nyilatkozta Bokor András szülész-nőgyógyász, aki érthetően kevésbé járatos az újraélesztésben, mint Papp Letícia kardiológus szakorvos, aki immár 19. maratonját teljesítette.

Szarvas Gábor gyermekgyógyász arra is rámutatott, hogy további két maratonista ugyancsak megállt, hogy segítsen az alkalmi orvoscsoportnak.

A történet az OMSZ Facebook oldalán folytatódik:

"...a többszöri defibrillálással, emelt szinten végzett újraélesztés sikerhez vezetett, a stabilizáló ellátás után a beteget kórházba szállították, közben az eszméletét is visszanyerte. Gratulálunk az Életmentőknek!"

Hogy az összkép igazán színes és szívderítő legyen, a három orvos az életmentést követően együtt folytatta a futást, majd saját tempójukban célba is értek.

Szeretettel gratulálunk az élet hőseinek!

Forrás: szemlelek.blog.hu

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!