Mindenki megúszta könnyű sérülésekkel a balesetet, kivéve a 4 éves gyerek, akit a nagyszülők nem tettek be biztonsági ülésébe. A...

Mindenki megúszta könnyű sérülésekkel a balesetet, kivéve a 4 éves gyerek, akit a nagyszülők nem tettek be biztonsági ülésébe.

A legtöbb gyerek megkísérli rávenni a felnőtteket, hogy néha ne kelljen beülnie az autóban a gyerekülésbe, vagy legalább ne csatolják be a biztonsági övét. A kérésnek sosem szabad engedni - ezt támasztja alá a 47-es úton tavaly télen történt halálos autóbaleset is.

Egy békéscsabai férfi, a felesége és két unokájuk közlekedtek egy könnyű pótkocsis kistehergépkocsival a 47-es főúton Derecske felől Berettyóújfalu irányába. Mindannyian be voltak kötve, kivéve a legkisebb, 4 éves gyermeket, aki nem ült a biztonsági ülésében, noha volt ilyenje.

A tragédia akkor történt, amikor a nagypapa figyelme elkalandozott, és nem vette észre az előtte haladó, pótkocsit vontató traktort, amelynek bal hátsó részébe ütközött. A kisteherautó megpördült, átsodródott a szemközti sávba, ahol egy nyerges vontatónak csapódott. A 4 éves gyermek olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A nagyszülők és a nagyobbik, 8 éves gyerek 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérülésekkel megúszták az esetet.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a férfi ellen. A vádiratban felfüggesztett fogházbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozták.

Ez is érdekelhet: Óraátállítás 2018 - ekkor lesz idén- ne feledkezz meg róla!

Forrás: www.blikk.hu

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!