Az orvosok közölték a tragikus hírt: a csöppség elhunyt. Hosszú évekkel később derült csak ki, mekkorát tévedtek…

Nehéz elképzelni annál szörnyűbb hírt, mint amikor a szülőkkel közlik: újszülött gyermekük hamarosan meg fog halni.

Pontosan ez történt egy párral az oroszországi Volgográd városában 2011-ben. A dokik szerint a gyermeknek maximum egy hete lehetett hátra - kórházi ápolás mellett. Rábeszélték a szülőket, hogy bízzák az újszülöttet az intézmény gondjaira. A pár szívszorító döntést hozott, és az orvosokra hallgatott, pár nap múlva azonban meggondolták magukat, és visszamentek haldokló gyermekükért - már későn. A pici ugyanis elhunyt - közölték velük.

Évekkel később derült csak ki, mennyire távol áll mindez a valóságtól. Ekkor jelentkezett ugyanis a párnál egy állami végrehajtó, átszámítva egymillió forintos követeléssel, méghozzá egy árvaház megbízásából. Egy árvaházból, amely az ő - rég halottnak vélt - gyermekük gondviseletével lett megbízva.

A szülők a hivatalban: évek elteltével tudták csak meg: gyermekük, akiről azt hitték, nem sokkal a születése után elhunyt, valójában életben van

"Világossá vált, hogy a pár mindvégig abban a hiszemben volt, hogy a gyermekük meghalt. A szülők, gyermekük "feltámadásának" hírére azonnal kérvényezték a bíróságon, hogy visszakaphassák szülői jogaikat" - nyilatkozta a volgográdi állami végrehajtók szóvivője.

A bíróság végül 2017 novemberében hozta meg a szülők számára kedvező döntést, a gyermek pedig idén került szüleihez - írja a Mirror. Azt jelenleg még nem tudni, a szülők kívánnak-e bármilyen jogi lépést tenni a kórház ellen, akik évekre elszakították gyermeküktől egy hatalmas adminisztrációs tévedés miatt.

bors


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!