A nőkre jellemző, kóros és fokozott szőrnövekedést orvosi szakszóval hirsutizmusnak nevezik, amelynek több oka lehet, de leginkább a tesztoszteron férfihormon szintjének megemelkedése állhat a háttérben.

Ez a rendellenesség öröklődhet, de okozhatják bizonyos gyógyszerek, betegségek, de akár túlzott mennyiségű bolti teasütemények, kekszek is bűnösök lehetnek érte.

1. SÜTIK ÉS KEKSZEK

Ezekben az édességekben nagy mennyiségű szénhidrát és cukor található, amelyek megnövelik a glikémiás indexet, ami egy idő után inzulinrezisztenciához vezethet - közölte Rina Davison, a londoni Whipps Cross University Hospital endokrinológusa. A megnövekedett inzulin képtelen lesz szabályozni a vércukorszintet, a petefészkekben beindul a tesztoszteron termelés, és ezáltal megjelennek az első szőrszálak az arcon.

2. POLICISZTÁS PETEFÉSZEK BETEGSÉG

A statisztikák szerint ez a betegség a nők 10-15 százalékát érinti. Ennek hatására a menstruációs ciklusok szabálytalanná, kaotikussá válnak és csökken a teherbeesés lehetősége is. A szőrszálak megjelenése ebben az esetben az androgén hormonnak tudható be, amitől a szőrszálak legtöbbször sötét színűek és erős felépítésűek lesznek.

3. EKCÉMA ÉS PIKKELYSÖMÖR

Ezek a bőrbetegségek azért okozhatják a szőrszálak növekedését, megerősödését, mert a gyulladás hatására megnövekszik a vérmennyiség az adott területen, így a szőrszálak több tápanyaghoz jutnak és fejlődni kezdenek.

4. ANOREXIA NERVOSA

Ezen pszichés betegség hatására is kialakulhat az arcszőrzet, de egyéb testrészeken is megjelenhetnek a kellemetlen szőrszálak. A szakemberek még nem tudják, hogy mi okozza ezt, azt azonban megállapították, hogy nem a hormonok számlájára írható a rendellenesség.

5. SZTEROIDOK

Ha fél évnél tovább szteroid tartalmú gyógyszereket, készítményeket használ egy nő, bekövetkezhet az úgynevezett Cushing-szindróma, aminek hatására az illető testsúlya megnő, az arca pirossá válik, és beindul a szőrszálak növekedése a testén.

Most következzen egy szőrtelenítő, hatásos, otthon is elkészíthető készítmény!

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál szódabikarbóna
  • 5 cikk, összezúzott fokhagyma
  • 500 ml víz

Elkészítés:

Egy edénybe tegyél vizet, majd öntsd bele a szódabikarbónát, és a fokhagymát. Tedd a tűzre, majd mikor forrni kezd, vedd le. Hagyd kihűlni, utána meg szűrd le a főzetet. Ebbe márts bele egy vattakorongot, majd a problémás, szőrös területeket kend be, és hagyd, hogy az oldat 30 percig kifejtse hatását.

Naponta egy alkalommal végezd el a műveletet, míg meg nem szabadulsz a szőrszálaktól.

twice.hu


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!