Hétfő délután rosszul lett a férjem, ezért kihívtuk hozzá a mentőket, de azt mondták nem jönnek ki, mert nehéz napjuk volt, inkább hívjuk az...

Hétfő délután rosszul lett a férjem, ezért kihívtuk hozzá a mentőket, de azt mondták nem jönnek ki, mert nehéz napjuk volt, inkább hívjuk az ügyeletet - Borzalom ami ezután történt...- Ki fogja ezért a felelősséget vállalni? Ki fogja megakadályozni, hogy ez másokkal is megtörténjen?

A kép illusztráció

Egy tragikus, szomorú és megdöbbentő történetet szeretnék elmesélni nektek, ami a szomszédasszonyommal és férjével történt meg! Sajnos a férj életét vesztette! A férfi idén volt 54 éves. A halál oka szívroham volt, de az idevezető út több, mint elkeserítő. A felesége kért meg arra, hogy írjuk le a történetét. " Hétfő délután 14 óra körül a férjem rosszul lett, alig kapott levegőt, szédült és fel sem tudott kelni. Ezért hívtuk a mentőket, de azt mondták, hogy nekik kemény napjuk volt, majd kimegy az ügyelet... Ezután majd 5 órán keresztül próbálkoztunk mire az ügyelet felvette a telefont. A férjem nem volt igazán orvoshoz járó ember, ezért ellenkezett is, hogy majd elmúlik, de tudtam, hogy ez most komolyabb dolog. - Fontos részlet, hogy a férje TB kártyája már korábban elveszett, de ezt a telefonban nem mondták és nem is kérdezték, csak miután kiérkezett az ügyelet. Viszont nagy baj lett a dologból, és vélhetően ez vezetett a halálhoz is. - Miután megérkezett az ügyelet és kérték a személyes iratokat meg a TB kártyát, közöltük, hogy az sajnos nincs meg, nem találjuk, de a számot tudjuk fejből. Ekkor az ügyeletes orvos kijelentette, hogy TB kártya nélkül márpedig nem hajlandó megvizsgálni és egyébként is egy "gyomorrontáshoz" nem kell orvos, majd később jobban lesz. Mindezt elég indulatosan mondta, néhol alpári kifejezésekkel megtoldva, miközben nagyon idegesek voltak, és végül el is mentek. Hiába kértem őket, hogy nézzék meg, ha kell, még fizetek is érte, de nem voltak rá hajlandók. 18 óra környékére egyre rosszabbul lett. Elkezdett szorítani a mellkasa is a többi szűnni nem akaró tünet mellett.

Ekkor újra hívtam a mentőket és közöltem velük, ha azonnal nem jönnek ki a férjem meg fog halni. Kb. 15 perc elteltével kiérkeztek, és amikor megvizsgálták azonnal látták, hogy a szívével gondok vannak, ezért rögtön mentőbe szálltunk és a kórházba indultunk, de sajnos menet közben bekövetkezett a tragédia, és hiába próbáltak küzdeni az életéért, meghalt! Mindez a szemem láttára. A boncolás aztán megállapította, hogy súlyos infarktus volt a halál oka."Csak ránézett és megtagadta az ellátást a TB kártya miatt, pedig mint kiderült, már akkor is életveszélyes állapotban volt. Ha vette volna a fáradtságot és a hivatása és az esküje szerint járt volna el, megmenthették volna a férfit. De nem, mert nem volt TB kártyája!!!

Hiába volt biztosítva, mivel elveszítette a kártyáját, ez az életébe került! Elképesztő, hogy biztosítással rendelkező, életveszélyes állapotban levő beteget a sorsára hagynak, csak mert elveszítette a TB kártyáját… A másik dolog: A mentős hogy mondhat olyat, hogy " Nehéz napjuk volt, majd az ügyelet ellátja!" Ki fogja ezért a felelősséget vállalni? Ki fogja megakadályozni, hogy ez másokkal is megtörténjen? Egy élet tényleg ennyit ér? Feljelentést tettünk az ügyben. Csak sajnos félő, hogy a következmények nem lesznek arányban a történtekkel. Már ha egyáltalán lesznek következmények, mert sokkal valószínűbb, hogy az egészet szépen besöprik a szőnyeg alá és hallgatnak majd róla, ahogy ez már Magyarországon szokás… Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!VIA

Ez is érdekelhet: Óraátállítás 2018 - ekkor lesz idén- ne feledkezz meg róla!

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!