MŰTÉT ELŐTT AZ ALTATÓ ORVOS OLYAT KÉRDEZETT, AMITŐL MEGFAGYOTT A LEVEGŐ KÖRÜLÖTTÜNK! Reggel fél 7-re berobogtunk a kórházba, a nővér megmutatta a...

MŰTÉT ELŐTT AZ ALTATÓ ORVOS OLYAT KÉRDEZETT, AMITŐL MEGFAGYOTT A LEVEGŐ KÖRÜLÖTTÜNK!

Reggel fél 7-re berobogtunk a kórházba, a nővér megmutatta a szobámat, megkaptam a gyönyörű hálóingemet, ezután felgyorsultak az események.

Bekötötték az infúziót, vérvétel, injekciók…. rögtön jött is a műtős fiú, hordàgyastul, hogy mehetünk a műtőbe. Felfeküdtem, végigtolt a folyosón, fel az emeletre, én meg csak csodáltam a gyönyörű energiatakarékos égőket a plafonon, ahogy a fejem felett elsuhantak, mintha csak valami Vészhelyzet epizódba csöppentünk volna.

A műtőben 6 ember keze alatt voltam, nem tudtam hova kapjam a fejem.Az egyik az infúziót kötötte át, a másik a kezemet-lábamat rendezgette, a harmadik fertőtlenítővel mosta át a mellkasomat.Megérkezett az altatóorvos, mielőtt rám tette volna a maszkot a következő párbeszéd zajlott le:- Minden rendben, jól van, nem feszíti a tű?- Igen, persze, elviselhető.- Van műfoga?- Nincs.- Bármilyen fém a testében?- Nincs.- Vagy műanyag….- Nem,nem, az sincs- Esetleg pacemaker?- Szerencsére nem.- Rendben van, akkor lassan elkezdjük az altatást… van bármilyen kérdése?- Nincs………….*3 perc múlva*vagyis a rágót kivehetem a számból?….A szobában konkrétan megfagyott a levegő és 6 szempár szegeződött rám egyszerre.- Hát….., ha nem szeretne meghalni a műtőasztalon….Diszkréten odanyújtott az egyik nővér egy zsebkendőt, aztán kidobta rágóstul. Én azt gondoltam ez a kis eset pár perc múlva a feledés homályába vész, de nem így lett.Egy hét múlva mentem varratszedésre, Anyukám elkísért, mert neki is épp dolga volt a kórházban. Ő hamarabb végzett, jött oda hozzám hatalmas kikerekedett szemekkel.Kérdezem tőle mi történt?!- Kislányom, nem is mesélted mi történt. Most voltam az aneszteziológián és az altatóorvos kérdezte, hogy: - Az ön lánya, akinek nem rég volt műtétje?Konkrétan az egész osztály lefagyott, mikor megkérdezte, hogy a rágót vegye e ki? Még egy hét múlva is ezt mesélgeti mindenki a többi orvosnak.Az ég adta világon mindenre gondoltak, hogy megkérdezzünk: műfog, műszív… de hogy RÁGÓ ????!Na azóta ezt is felvésték a szabályzati könyvbe, és ezzel a kérdéssel kezdik az altatásos operációkat.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!