A szőlő sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Magas a káliumtartalma, ami egyébként vízhajtóként hat, de van benne gyümölcssav és szőlőcukor...

A szőlő sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Magas a káliumtartalma, ami egyébként vízhajtóként hat, de van benne gyümölcssav és szőlőcukor is.

A szőlőmagnak pedig pozitív hatása van a vérnyomásra és a magas koleszterinszintre. A szőlő tisztítja a vért, serkenti a vérképzést, és a máj méregtelenítő tevékenységét. Jó hatással van az idegrendszerre.

A szőlő, cukortartalma miatt energiát ad és így érdemes kipróbálni a stresszhelyzetekben. Ezen kívül gyógyítja a bél megbetegedéseit, megakadályozza a vese és a hólyag kövesedését, és csökkenti a vizelet savasságát. Ajánlják vérszegénységre, fizikai gyengeségre, idegbajra, mindenféle gyulladásos megbetegedésre.

A szőlő jótékony hatását a kozmetikában is élvezhetjük. Selymessé és feszessé teszi a bőrt, gyümölcssavainak köszönhetően pedig fényessé teszi azt, megújítja a bőrsejteket.

Hogyan használjuk a szőlőt házi receptként?

Készíthetünk a szőlőből arcmaszkot. 1 evőkanál piros szőlőlevet össze kell keverni ugyan annyi mézzel, egy kis olivaolajjal, és 1 evőkanál liszttel. Ha ezzel elkészültünk, kenjük az arcunkra, hagyjuk rajta legalább húsz percet. Jó hatással lesz bőrünkre.

Használhatjuk a szőlőt arcradírként is, ugyanis jó gyógyír a pigmentfoltokra, és a szeplőkre, mert halványítja azokat. Mi az elkészítési módja? Pépesíteni kell szederrel és úgy felkenni az arcra. Egy másik megoldás pedig, hogy összetörünk 3 szem szőlőt, hozzá adunk egy evőkanál búzakorpát és néhány csepp szőlőlevet. Mindezzel pedig jól be kell dörzsölni nedves arcunkat, majd egy kis idő után bő vízzel lemosni.

Az ősz közeledtével érdemes jobban odafigyelni egészségünkre. A szervezetünknek szüksége van vitaminokra, a szőlő pedig erre tökéletesen alkalmas. Nem csak betegségeket gyógyíthatunk és előzhetünk meg vele, hanem még a kozmetikában is jól alkalmazható. Ne fosszuk meg magunkat ettől!

Szerző: Bruszel Dóra

Forrás: www.noinetcafe.hu


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!