Bírósági ítélet: Németh Szilárdnak nyilvánosan kell megkövetnie a civileket Szerdán jogerősen pert nyert az Eötvös Károly Intézet (EKINT) Németh...

Bírósági ítélet: Németh Szilárdnak nyilvánosan kell megkövetnie a civileket

Szerdán jogerősen pert nyert az Eötvös Károly Intézet (EKINT) Németh Szilárd ellen, az ítélet szerint a Fidesz alelnökének nyilvánosan meg kell követnie őket hamis tényállításai miatt.

A közpolitikai kutatásokkal foglalkozó intézet közleménye szerint azért perelte be tavaly Németh Szilárdot, mert 2017 március 17-én a Mandineren megjelent nyilatkozatában azt állította, hogy az EKINT a Közhasznúsági jelentésében meghatározottnál "sokkal, de sokkal nagyobb lóvét" kapott Soros György alapítványaitól - írja az ekint.org.

Németh ráadásul állította, hogy mindezt a nemzetbiztonsági szolgálatoktól tudja, mégpedig úgy, hogy a szolgálatok a Nemzetbiztonsági Bizottság ülésén nyilatkoztak erről, amit az ellenzéki képviselők is hallottak.

Azonban a bíróság előtt kiderült, hogy Németh Szilárd egyetlen állítása sem állta meg a helyét. Az EKINT tavaly decemberben már első fokon is megnyerte a pert a Fővárosi Törvényszéken. A mostani ítélet szerint Németh Szilárdnak hamis tényállításai miatt nyilvánosan meg kell követnie az Eötvös Károly Intézetet és sérelemdíjat is fizetnie kell.

atv.hu


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!