Az ötletet korábban egy képviselő, Rébeli-Szabó Tamás vetette fel, az üggyel már foglalkozott is Sztantics Csaba jegyző. Akkor arra jutottak, hogy...

Az ötletet korábban egy képviselő, Rébeli-Szabó Tamás vetette fel, az üggyel már foglalkozott is Sztantics Csaba jegyző. Akkor arra jutottak, hogy szabadság kérdésében a vonatkozó jogszabályok a mérvadók, a testület legfeljebb javaslatot tehet,írja a portfolio.huNem hagyták azonban annyiban és a törvényi rendelkezések vizsgálata után megállapították: nincs akadálya annak, hogy a munkavállaló kezdeményezésére ilyen kedvezményt biztosítson egy munkáltató. A határozat nemrég született meg a városházán.

Forrás: Szentesinfo A testületi ülések dokumentumai itt érhetőek el.

Az egyik óvodai körzet vezetője szerint a dolgozók nagyon örültek az újításnak, az önkormányzati szolgáltató kft-nél 5-6 dohányzó kollégáról tudnak, a többiek szintén kedvezően fogadták az intézkedést, amely hamarosan bekerül a munkaügyi szabályzatba. Aki időközben leszokik, az a dolgozó is megkaphatja a plusz szabadnapot.Az érintettek írásban nyilatkoztak, hogy szeretnének-e élni a szabadnap lehetőségével. A tapasztalatok szerint a gyakorlatban senki nem akar visszaélni a lehetőséggel, és szerintük erre nem is lenne mód, mert mindenkit személyesen ismernek és tudják, ki dohányzik és ki nem. A kezdeményezés az egészséges életmódra próbálja ösztönözni a helyi lakosokat, egyfajta pozitív megkülönböztetésen keresztül.

Forrás: www.blikk.hu


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!