Megosztás:

A Mérce eheti cikke szerint "az antifasizmus civilizációnk morális alapállása".

Hamis, abszurd állítás.

Sajnos a magyar jobboldal is vétkes. Nem mert nyíltan fellépni az antifasiszta boszorkányüldözés ellen, így azt az abszurd megoldást választotta, hogy a kettős mérce megszüntetését követelte, a kommunizmus elleni boszorkányüldözést kérve. Súlyos hiba: egy hülyeség ellen sose megoldás a hülyeség megduplázása.

A legabszurdabb példáját ennek 15 éve láttam: valaki komolyan leírta, hogy ha Hitler Harcomja tilos, akkor legyen Marx Tőkéje is, mert utóbbi is gyűlöletkeltő. S hosszasan bizonygatta ezt idézetekkel a Tőkéből. Egyrészt marhaság, mert ez a gyűlöletkeltés olyan kiterjesztése, hogy már a "nem ízlik ez a szendvics" kijelentés is gyűlölködésnek minősülne a szendvics készítője ellen, másrészt totális öngól.

A fasizmus - sőt, a nácizmus is, mert azt is bele szokták érteni - egy ideológia, egy eszme, s semmi ok alapból tiltani, diszkriminálni. Természetesen ellenezni lehet, ahogy harcolni is ellene, de kijelenteni, hogy ellenzése alapja a társadalomnak, sőt a civilizációnak abszurd nézet. Ez mélyen kirekesztő, indokolatlanul kirekesztő állítás.

Ráadásul kontraproduktív. Sajnos személyesen is ismerek embert, aki azért lett élete fiatal szakaszában náci, mert ez volt az az eszme, ami leginkább tündökölt a tiltottság fényében.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!