A muskátli mindenkit elkápráztat a szépségével és az illatával. Ez a növény több színű lehet, ültethetjük a kertbe vagy cserépbe. A muskátli akkor...

A muskátli mindenkit elkápráztat a szépségével és az illatával. Ez a növény több színű lehet, ültethetjük a kertbe vagy cserépbe. A muskátli akkor szép, ha sok virágot hoz és a levelei is szép zöldek és sűrűek, ezért ma szeretnénk bemutatni nektek egy olyan módszert, amely elősegíti a muskátli növekedését.

A most következő módszer egyszerű és mégis erősebb lesz tőle a növény, könnyebben elviseli az erős napsütést és a betegségek sem támadják meg olyan hamar.

Mire lesz szükséged

- 2,5 l vízre- 100 g élesztőre- 0,5 pohár cukorra

Öntsünk egy befőttesüvegbe 2,5 liter vizet, az élesztőt oldjuk fel meleg vízben, majd tegyük bele az üvegbe a cukorral együtt. Takarjuk le a befőttesüveget és tartsuk meleg helyen, néha kavargassuk meg a készülőben lévő keveréket. Akkor lesz jó, amikor már nem pezseg.

Töltsünk ki az elkészült keverékből egy pohárnyit (2 dl), majd keverjük bele 10 liter vízbe és kéthetente öntözzük meg a muskátlit az oldatos vízzel. Ha nincs túl sok muskátlid, akár a keverék felét is elkészítheted.

Nagyon fontos, hogy jó minőségű élesztőt használjunk az oldat elkészítéséhez, a porélesztő nem alkalmas erre a célra.

Forrás: bidista.com


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!