A palacsintát az emberek 99 százaléka imádja, de nagyon sok embernek meggyűlik a baja a palacsintakészítéssel, mert vagy túl hígra sikerül, így nem sül meg, vagy túl vastag lesz, és íztelen. Ha betartjuk a következő szabályokat, tökéletes palacsintát süthetünk magunknak és szeretteinknek.

Válasszunk mindig minőségi alapanyagokat. A legfontosabb 3 hozzávaló a tej, liszt és tojás. Ezekből mindig frisset, lehetőleg bio minősítésűt használjunk. A tej ne legyen túl zsíros.

Először villával verjük fel a tojást, hozzáadva egy csipet sót, és egy csipet cukrot.

Lassan adjuk a tojáshoz a lisztet, hogy ne keletkezzenek csomók. Mikor a tojás és a liszt szépen elkeveredett, összeállt, következhet a tej, így biztos nem fog összecsomósodni.

Ezután várakoznunk kell, egy napra tegyük be a palacsinta alapot a hűtőbe, holnap pedig kezdjük meg a sütést. Sokkal finomabb lesz.

Fontos a serpenyő is. Minél minőségibb alapanyagból készült a serpenyő, annál könnyebben és gyorsabban fog menni a sütés.

Próbáljunk meg minél kevesebb olajat, vajat felhasználni a sütéskor. Egyrészt, a zsíros-olajos ételek nem egészségesek, másrészt a palacsinta finomabb lesz, ha nem használunk sok olajat, vajat.

A gyümölcsös palacsinta esetében ajánlott a gyümölcsöket kissé megpárolni, megcukrozni.

A palacsinta levegőben való megfordításához sok gyakorlat kell. Nem érdemes próbálkozni, ha először készítünk palacsintát, de később óvatosan meg lehet próbálni.

Az édes, citromos öntet nagyon passzol a palacsintához. Érdemes kipróbálni.

A csokis palacsintánál egy titok van: használjunk minőségi csokoládét, ne garasoskodjunk.

Szerző: tudasfaja.com


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!