Könnyítettünk a feltételeken.

Az elhibázott szankciók sújtotta gazdasági helyzetben a teljes foglalkoztatottság megőrzése, a recesszió elkerülése, így végső soron a családok védelme érdekében 11 pontos akciótervet dolgoztunk ki.

Ennek része a Feldolgozóipari KKV Energiaköltség és Beruházás Támogatási Program is. Látva, hogy a szankciós energiafelár egyre nagyobb terhet jelent a vállalkozásoknak, az energiaintenzív kkv-k támogatási programjának könnyítéséről döntöttünk.

Míg eddig az a vállalkozás minősült energiaintenzívnek, amely energiaköltsége 2021-ben elérte az árbevétel 3 százalékát, a jövőben ez az elvárás 2 százalékra csökken.

Mostantól tehát már ezek a vállalkozások is regisztrálhatnak az energiatamogatas2022 portálon.

A program keretében idén 100 milliárd, jövőre pedig 100-120 milliárd forint áll majd a kkv-k rendelkezésére. Így idén 75 milliárd forint juthat a működési költségnövekedés kompenzálására, további 25 milliárd pedig energiahatékonysági beruházásokra, amelyeket a beruházás összköltségének 15 százalékáig támogatunk, a Széchenyi Kártya Program keretében nyújtott kedvező kamatozású beruházási hitelhez szükséges önerő egy részének átvállalásával.

Cserébe a támogatottaktól azt várjuk el, hogy őrizzék meg a foglalkoztatottak legalább 90 százalékát.

Forrás: Kormány.hu


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!